sadaya Kategori
EN

Tulisan Téknis

Imah>sokongan>Tulisan Téknis

Kumaha carana ngonci target 10 + sacara langsung ku sistem panjagaan kaméra radar?

Waktos: 2020-01-14 Hit: 38

Sering kadéngé yén pejuang dikonci ku radar dina berita sareng televisi. Salami bajoang dikonci ku radar, langkung seueur radar bakal ngonci bajoang numutkeun inpormasi anu disayogikeun ku radar anu dikonci, anu hartosna pas éta dipendakan, dasarna mustahil kabur. Naon pangalaman anu bakal aya upami téknologi radar dilarapkeun ka daérah kaamanan pikeun ngonci udagan darat? Naha éta moal tiasa kabur saatos ngonci? Naon téknologi ieu?


Prinsip target deteksi radar

Prinsip pangukuran rentang radar

Sinyal anu dikirimkeun ku anteneu transmisi radar ngaliwat rohangan kana titik sasaran, teras nunjukkeun tina target kana radar anu nampi anteneu. Reureuh waktos panyebarannya, nyaéta jarak udagan, nyaéta laju nyebarkeun gelombang éléktromagnétik dina rohangan. Saatos campuran sinyal anu ditampi, sinyal frékuénsi tunggal tiasa didapet. Eksprési frékuénsi na nyaéta nyaéta bandwidth, nyaéta jaman modulasi frékuénsi , Reureuh waktos () tiasa didapet ku estimasi frékuénsi sinyal anu ditampi. Tungtungna, jarak target deteksi tiasa didapet.

Prinsip pangukuran laju radar

Targétna ngagaduhan kagancangan anu tangtu, anu nyababkeun frékuénsi Doppler. Eksprési na nyaéta, anu mangrupikeun udagan relatif ka laju radial radial, nyaéta panjang gelombang gelombang éléktromagnétik. Durasi unggal pulsa relatif leutik, sareng jarak antara pulsa anu caket tiasa dianggap henteu robih. Kusabab ayana frékuénsi target Doppler, fase frékuénsi target gema anu ditampi unggal waktos gaduh parobihan anu tangtu. Numutkeun kana aturan parobihan, frékuénsi Doppler tina udagan tiasa diukur, anu kéngingkeun kecepatan udagan. peta sketsa tina 4 kamandang udagan padeukeut dirumuskeun sapertos gambar ieu.

Prinsip pangukuran sudut radar

Dibandingkeun sareng sinyal gema target anu ditampi ku unsur 1 dina anténeu Asép Sunandar Sunarya, pikeun udagan anu jauh (jauh), sinyal unsur 2 nyebarkeun jarak anu langkung panjang. Kusabab jarakna jauh langkung alit tibatan jarak target, éta ngan ukur ngabédakeun fase béda antara sinyal anu ditampi tina dua unsur.

Panjang jalur sinyal anu ditampi dina unsur 2 nyaéta, anu mangrupikeun sinyal target. Waktos panyebaran anu diperyogikeun pikeun panjang ieu nyaéta , Kanggo sinyal pita sempit (Band lebar sinyal pangiriman langkung alit tibatan frékuénsi sinyal), waktos tunduh tina frékuénsi anu sami pakait sareng bédana fase. Sudut target tiasa diukur ku ngarengsekeun bédana fase antara dua unsur.


Kumaha NSR300WVF ngonci sababaraha target sakaligus?

Sababaraha targét bakal dideteksi dina tungtung deteksi, sareng distribusi target tiasa waé sacara acak, kalayan jarak anu béda. Aya target kalayan kecepatan anu béda dina jarak anu sami (sapertos T7 sareng T8) sareng target sareng sudut anu bénten dina jarak anu sami (sapertos T4 sareng T5). samentawis éta, target palsu tiasa muncul dina tungtung deteksi. Éta mangrupikeun deteksi pigura tunggal, aya sababaraha bédana antara nilai leres sareng jumlah deteksi jarak, laju sareng sudut udagan, janten inpormasi asli udagan henteu tiasa langsung dicandak salaku nilai deteksi tunggal.

Pikeun hiji deteksi inpormasi target, perlu cocog tina titik kana lintasan, titik deteksi 'kagolong' kana udagan anu nyata. Prosés ieu kedah nganggo inpormasi ayeuna sareng inpormasi lagu sateuacanna. Sakumaha dituduhkeun dina gambar di handap ieu, titik biru nyaéta lintasan obah target. Anggap yén dua titik N1 sareng N2 ayeuna dideteksi, N1 tiasa ditangtukeun salaku titik deteksi lintasan ayeuna ku aturan anu cocog.

Aya sababaraha kasalahan dina deteksi, janten perlu lancar nyaring inpormasi target anu dideteksi pikeun ngagambarkeun lintasan nyata udagan, sareng éta kedah ditingali deui naha target anu dideteksi mangrupikeun udagan anu leres atanapi henteu. Maka, jumlah target anu dideteksi bakal langkung ageung tibatan target target.

Saatos pamrosésan sinyal sapertos deteksi, cocog sareng nyaring, lintasan target nyata tiasa ditampilkeun dina antarbeungeut pangguna. Upami aya sababaraha targét di daérah monitoring radar, kamampuan ngabédakeun target anu béda tiasa kahontal pikeun bédana jarak, laju atanapi inpormasi sudut antara udagan, sareng radar tiasa ngawaskeun target anu tiasa dibédakeun dina sadaya daérah sacara téoritis. Kusabab watesan desain parameter sistem sareng waktos itungan perangkat keras, jumlah pelacak target maksimum radar bakal dikirangan.


Komponén sistem Nanoradar NSR300WVF :

Radar :Radar 24GHz-ISM-Band tina modeu modulasi FMCW. Éta aktip ngaluarkeun pancaran éléktromagnétik dina kecepatan 8 kali per detik, sareng nampi kamandang ti target pikeun ngadeteksi sareng kéngingkeun inpormasi sapertos azimuth sareng jarak udagan. Éta ngadukung dugi ka 32 target deteksi sareng lacak sakaligus. Dina waktos anu sasarengan, radar ngadukung target10 target kaluaran sinkron, masihan hasil deteksi anu paling akurat dina waktos anu pang pondokna. Ngagunakeun algoritma calakan, éta tiasa aktip diajar, sareng adaptasi sareng lingkungan pikeun ngaidentipikasi targétna.

Kaméra PTZ : Lacak udagan sacara real waktos, udagan mastikeun dua kali sareng alarm angkat aktip.

Parangkat lunak manajemén :Operasi saderhana, setting zona alarm, nempoan real-time, rekaman sareng fungsi playback; struktur kabuka, ngadukung perpanjangan fléksibel kana modeu jaringan multi-tingkat; nyayogikeun statistik pamundut alarm ramah-pangguna, tampilan alarm, detil alarm, solusi anu saluyu sareng sajabana.


Fitur sistem Nanoradar NSR300WVF :

Sadidinten & Sadaya Perlindungan Cuaca :Perlindungan real-time 7 × 24 jam dina sadaya cuaca, tiasa adaptasi sareng cuaca goréng sapertos hujan, salju, asap, lebu, haseup, sareng sajabana

Deteksi Aktip, Perlindungan 3D :radar bakal aktip naékkeun alarm sareng memicu alarm video pikeun ngonci udagan sacara real-time, ngarekam video alarm sareng nganilai ka pusat kontrol.

Calakan, Réliabilitas, Laju alarm palsu rendah :dibed ku algoritma anu cerdas, sistemna nyaéta kinerja anu akurat sareng tiasa nyaring tangkal sareng manuk anu efektif pikeun ngirangan alarm palsu.

Operasi saderhana, Buka arsitéktur, saé cocog:Sistem ngagaduhan arsitéktur kabuka sareng aksés tiasa aksés kana sababaraha platform kaamanan. Hal ieu seueur dianggo dina yudisial, bandara, lapangan minyak, palabuhan sareng skénario aplikasi konci anu sanés.


About Nanoradar :

Nanoradar, diadegkeun dina 2012, khusus pikeun R&D, produksi sareng penjualan radar milimeter-gelombang pikeun aplikasi sapertos drone, kaamanan, otomotif, sareng industri khusus. Urang nutupan radar dina pita frékuénsi 24 GHz, 77 GHz, sareng 79 GHz, kalayan fokus teknis dina sistem MIMO. Nanoradar parantos hasil ngembangkeun langkung ti 10 modél radar MMW, anu dijual ka langkung ti 10 nagara sapertos Amérika Serikat, Koréa Kidul, Inggris, Perancis, sareng sajabana Nanoradar kahontal tilu kali pertumbuhan penjualan taunan sareng mangrupikeun milimeter anu ngarah pabrik radar gelombang di Cina.


PREV: teu sahiji bae

TERAS : teu sahiji bae