Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Rreth nesh>Lajme

Teknologjia e shmangies së përplasjeve UAV përparim i ri: linja e tensionit të lartë e qëndrueshme 20 metra, përtej imagjinatës

Koha: 2017-04-08 Goditjet: 67

Automjetet ajrore pa pilot përballen me sfidën:

Gjatë gjithë kohës, pengesa UAV është një qëndrim i gjatë, dhe tani në treg sistemi kryesor i rrymës elektrike me shumë rotorë pa pengesa të mjetit ajror është kryesisht tre, domethënë, tejzanor, tof (me radar lazer që variojnë) dhe distanca vizuale, të gjitha kanë pak a shumë problemi

SensorParimLartësiSaktësiSkenë adaptiveAvantazhdëm
tejzanorhidrolokator0.5 ~ 5m10cmrelativisht i lartëme kosto të ulëtdistanca që varion është e shkurtër, ndërhyrja e madhe
lazer infra të kuqeTOF + Modelimi 3D50m5cmrelativisht i lartëkushtet e dritës së errët janë shumë të ndjeshme, efekti është më i mirëndërhyrje, efekti i fortë i dritës është shumë i dobët, me kosto të lartë
kuptim vizualaparat fotografik50m5cmulëtprecizion i lartë, imazherimoti, rrezet e diellit, reflektori ndikim më të madh
radar mmwcw2cmi lartëpërshtatshmëria mjedisore, gjithë ditën dhe tërë fjalën e motitsaktësia është pak më e lartë në krahasim me vizionin

Çfarë është radari i valës milimetrike?

Radari i valës milimetër zbulon objektivin duke transmetuar dhe marrë valë elektromagnetike me frekuencë të lartë. Moduli i përpunimit të sinjalit back-end përdor sinjalin echo për të llogaritur informacionin e synuar siç janë ekzistenca, shpejtësia, drejtimi, distanca dhe këndi i objektit në lëvizje. Radari me valë milimetër ka një madhësi të vogël, peshë të lehtë, shkallë të lartë të integrimit, karakteristika të ndjeshme dhe të tjera, unike e tij përmes mjegullës, tymit, pluhurit, aftësisë për të arritur aplikimin në të gjitha motet, gjatë gjithë ditës.

Raporti i zbulimit të pengesave të radarit me valë milimetër:

Koha e provës2017.03.31Platforma UAVKontrolli i fluturimit A2S550
testersinxhinierTesto modelin e produktitNRA24
Vendi i provësrealitet në natyrëSkenarët e testimiti jashtëm
Synimi i metodës së provës
UAV instaloi një sensor radari vale NRA24 mm, NRA24 për sensorin e shmangies së pengesave UAV
për lloje të ndryshme të performancës së zbulimit të pengesave

Performanca e zbulimit:

Kabëll i vetëm kabllor GB 2x4.0 katror, ​​gjurmim i qëndrueshëm 7m, distanca e zbulimit 10m; kabllo me shumë fije (3 ~ 4) gjurmim i qëndrueshëm 10 metra, distanca e zbulimit 20m. Pemë të përgjithshme, distanca gjurmuese e zbulimit deri në 50m.

NRA24 si një sensor shmangie e përplasjeve UAV për lloje të ndryshme të pengesave të synuara kanë një efekt zbulimi relativisht të qëndrueshëm, veçanërisht për llojet e tjerë të sensorëve (tejzanor, lazer, vizual) krahasuar me radarin e valës milimetër në tel, zbulimin e murit të qelqit Përparësitë e jashtëzakonshme, për shkak të kohës më të shpejtë të përgjigjes, shpejtësisë së rifreskimit 50Hz, përparësia është më e dukshme në lëvizjen e platformës.

NRA24 është një radar kompakt i altimetrit / shmangies së përplasjes nga banda K e zhvilluar nga Hunan Nanoradar me brez ISM 24GHz, saktësi matjeje c 2 cm, madhësi kompakte, ndjeshmëri të lartë, peshë të lehtë, integrim të lehtë, performancë të qëndrueshme, zbatime në platformën e fluturimit (UAV / UAS) , helikopterë, anije të vogla ajrore dhe shumë zona të tjera, produkti është aplikuar në dhjetra prodhues të UAV.

PREV: NHTSA ose do të azhurnojë standardin e vlerësimit të sigurisë me pesë yje: Zbulimi i pikës së verbër BSD ose do të jetë standard

NEXT: Nanoradar do të marrë pjesë në ekspozitën më të madhe evropiane të sigurisë - IFSEC International 2017 në Londër, MB.