Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Rreth nesh>Lajme

Nanoradar lëshon një firmware të ri të UAVs Altimeter - i cili mund të lidhet drejtpërdrejt me Ardupilot

Koha: 2019-08-01 Goditjet: 295

Në mënyrë që të mbështesin më mirë zhvilluesit që të përdorin altimetrin e radarit, teknologjia NanoRadar ka zhvilluar një grup të protokollit të firmave të radarit për kontrollin e fluturimit me burim të hapur ArduPilot. Pa ndryshuar kodin burimor të kontrollit të fluturimit ArduPilot, ne mund të përdorim shpejt alimetrin e radarit tonë NRA15 dhe NRA24 milimetër me disa hapa të thjeshtë të cilësimit të parametrit ArduPilot. 

Nga kjo mënyrë, ajo mund të shkurtojë më shumë se 30% kohë për vlerësimin e produktit dhe testin e performancës, do të përmirësojë shumë efikasitetin e zhvillimit të produktit të ri.

Filloni që nga fillimi, vetëm tre hapa:

Hapi 1: Lidhni radarin me ndërfaqen e kontrollit të fluturimit (shembull si ndërfaqen e platformës harduerike Pixhawk TELEM2);

Hapi 2: Vendosni parametrin e portit serik të TELEM2;


Hapi 3: Vendosni parametrin e bibliotekës së radarit;

Ruani dhe rifilloni kontrollin e fluturimit pasi të keni përfunduar Cilësimet e mësipërme (ju lutemi kontaktoni shitjet për parametrat specifikë të parametrave), dhe pastaj mund të bëhet testimi në natyrë.

Pixhawk

Cube

Pixracer

CUAV v5

Beagle Blue Bone

Erle-Brain

F4BY

Revolucioni OpenPilot

PXFmini RPi Zero Mburoja

TauLabs Sparky2;


Radha NRA15 Hyrje:

NRA15 është një altimetër kompakt i radarit të bandës K posaçërisht për navigimin e saktë të UAV-ve. Miraton 24GHz-ISM-Band, me avantazhet e saktësisë së matjes 4cm, rreze zbulimi MAX 100 metra, madhësi të vogël, ndjeshmëri të lartë, peshë të lehtë, integrim të lehtë dhe performancë të qëndrueshme, e cila plotëson kërkesat e aplikimit në mjetet ajrore pa pilot (UAV), helikopterë, aeroplanët e vegjël dhe fushë tjetër. 

Rreth platformës firmware të kontrollit të fluturimit me burim të hapur Pixhawk:

Pixhawk është një autopilot i përparuar i projektuar nga projekti i hapur PX4 dhe i ndërtuar nga robotë 3D. Ai përmban teknologji të përparuar të procesorit dhe sensorit nga ST, si dhe sistemin operativ NuttX në kohë reale, duke mundësuar një performancë të pabesueshme, fleksibilitet dhe besueshmëri për të kontrolluar çdo avion autonom. Moduli kryesor i Pixhawk do të vijë me pajisje shtesë periferike, duke përfshirë sensorin dixhital të shpejtësisë së ajrit, mbështetjen e treguesit LED të jashtëm me shumë ngjyra dhe magnetometrin e jashtëm. Të gjitha pajisjet periferike zbulohen dhe konfigurohen automatikisht.

Adresa e internetit e softuerit të kontrollit të fluturimit me burim të hapur Ardupilot: https://github.com/ArduPilot/ardupilot


PREV: Nisja e suksesshme e radarit të shkurtër 77GHz për shmangien e përplasjes nga NanoRadar

NEXT: Nanoradar fton partnerët të bashkohen me ne në CPSE 2019 në Shenzhen të Kinës