сите категории
EN

Производи

Novasky Radar Life детектор систем –DN-III+

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

Пренослив радарски детектор за живот DN-III+, базиран на принципот на радар со ултра широк опсег, користи човечко движење (вклучувајќи проширување и контракција на градите предизвикани од чукање на срцето, дишење и нишање на екстремитетите) Доплер ехо ефект што го носи наносекундниот електромагнетен пулс со слабо детекција на сигнал и други алгоритми за обработка на радарски сигнали, може да изврши брзо пребарување и позиционирање на преживеани од микро-движечки или статички заробени во урнатини, урнати згради или пречки за да помогне во прецизното спасување. Овој производ е лесен и пренослив, со предности од силна продорност во урнатините и другите сложени медиуми и функцијата за откривање и прикажување во реално време со повеќе цели, која е широко користена во итни мисии за спасување од страна на тимот за пребарување и спасување цивилна одбрана, гаснење пожари, помош од земјотрес и други посебни индустрии.

Серија :

Радарски систем за детектор на живот

Апликација:

Цивилна одбрана, пожарникарство, помош од земјотреси и други посебни индустрии

карактеристики:

Стабилизирање на возила за само секунди

Силна продорност

Чувствително

Одлична изведба

Точни

Лесен за користење

Лека


спецификации
РадарСистемUWB (ултра широкбенд)радар
антенатипПодобренасредно-спојувањеuwbантена
работафреквенција400MHz

Ѕиддебелина20 ~ 50cm
Преку ѕидОткривањеРастојаниеОткривањерастојаниеСтатичницели:≥25m


Преселбацели:≥30m
БроевиOfОткриеноЦели≥3
ПродоренматеријалиНеметалматеријаликакобетон,почва,рок,дрво наматеријалсонискаводасодржина
ОткривањеАгол120 º
Далечински управувачРастојаниеInотворипростори:≥100m
Откривањеточност± 10 см
ОткривањережимЕднодимензионаленопсег/двадимензионалнипозиционирање
работатемпература0-20~ 60
димензија&ТежинаКомпонентиРадарДомаќинот200 130 × × 20mm
големина430 430 × × 181mm
Тежина6.5кг0.65кг
Долгорочнитеработивреме10ч10ч


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Novasky Radar Life детектор систем –DN-IV

СЛЕДНО: Novasky Handheld Through wall систем – CEM400