сите категории
EN

Производи

Радар за избегнување судир од 77GHz MR72

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

MR72 е компактен радар за мерење на растојание од 77GHz развиен од Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, ООД. Тој може прецизно да го води UAV за да избегне пречки точно во летот, пренесувајќи микробранови бранови во форма на вентилатор со два зраци напред, откривајќи ја рефлексија на микробранови, судејќи дали има препреки напред, и поврати го релативното растојание помеѓу пречките и радарот. Овој производ прифаќа дизајн на двојно зрак, мерење на растојание од 0.2 ~ 40m, мала големина, висока чувствителност, стабилна изведба, мала тежина, лесна за интеграција, перформансите на производот се препознаени од многу партнери. Производите се применуваат за заштита на растенијата, инспекција на електрична енергија, индустриско истражување итн.

Серија :

77GHz MMW радар

Апликација:

Избегнување на судир во UAV

карактеристики:

Работа во опсег од 77GHz за пречка кога лета UAV

Прилагодлив за пасишта и друга околина

Со интерфејс CAN / UART

Со точност на мерењето од 0.1м

Со мерен опсег од 40м

RoHS согласност

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Системски характики
Пренесува бенд
76
77GHz
Излезна моќност (EIRP)прилагодлив 
 29.8dBm
dBm
модулација тип
FMCW
Стапка на ажурирање
60ms
Потрошувачка на енергија@ 12V DC 25
2.5
W
Комуникациски интерфејс
МОANЕ 500 кбити / секунди
Характики за откривање на далечина
Опсег на растојание@ 0 dBsm0.2
40m
Точност на далечина

± 0.1
m
Характики на антената
Ширина на зракот / TXХоризонтална (-6dB)
112
deg
издигнување (-6dB)
14
deg
Други практики
Снабдување напон
51232DC
Тежинавклучувајќи школка и жица
90
g
Димензии на преглед вклучувајќи школка100x57x16.5 (LxWxH)mm


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: 24GHz алиметар Радар NRA15

СЛЕДНО: Никој