сите категории
EN

Производи

Радар за перцепција на патот MR76S од 80 GHz

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

Различно од претходната генерација на радари за перцепција покрај патот (како што е добро познат германски бренд X08 радар), тој е поисплатлив. MR76S го тетерави фреквенцискиот опсег од 76-79 GHz што го користи автомобилскиот радар и го користи фреквенцискиот опсег од 80 GHz за да постигне растојание од 300 метри и откривање во реално време на 128 цели. Во исто време, MR76S разви 4-брзинска функција против пречки и 5-брзинска функција за чувствителност за да го реши проблемот со меѓусебните пречки (лажен аларм, скратено растојание за откривање, лажен аларм, итн.) што може да биде предизвикано од инсталирање на повеќе радари со сензори покрај патот на раскрсниците и поддржува 3 режими (професионално издание, издание за брза интеграција, издание на ентузијасти) за да се обезбеди удобност на клиентите во поголема мера. MR76S е наменет за различни сценарија на апликации, како што се режимот на холографски пресек, режим на обична раскрсница, режим на дел од патот и режим на паркирање, и длабоко ја оптимизира апликацијата на сцената. Преку функцијата за префрлување режим дефинирана со софтвер, може да реализира повеќе апликации на еден радар и да ги исполни барањата за апликации на различни клиенти.

Серија :

Апликација:

Перцепција на протокот на сообраќај

карактеристики:

спецификации

модулација


FMCW

Опсег на растојание


1.2~300m@0°,1.2200m@±11°fили LRR

1.250m@±45°за SRR

РастојаниеRесолуција

мета на место, немаследење

1.2m,способност за одвојување цели и објекти 1.5…2 x резолуција

Точност на далечина

мета на место, немаследење

±0.6m

FOV


±45°@-16dB

Резолуција на агол

мета на место, немаследење

±0.2°@±11°,1°@±45°

Опсег на брзина


-200 км/ч...+250 км/ч (-преминg објект,+приближување)

Резолуција на брзина

мета на место, немаследење

0.43км / ч

Точност на брзината

мета на место, немаследење

±0.36км / ч

Антени канали


3TX/4RX=12cханели

Време на циклус


60ms

Висиназрак

-6dB(ФОВ)

13°

Зрак зрак Азимут

-6dB(ФОВ)

90°за SRR 22°за LRR


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Никој

СЛЕДНО: Интелигентен радар со милиметарски бранови за броење проток на сообраќај со мерење на брзина и растојание