сите категории
EN

Производи

Интелигентен радар со милиметарски бранови за броење проток на сообраќај со мерење на брзина и растојание

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

MR76S е најновиот компактен тип на милиметарски бранови на фреквенциски канал од 77GHz/80Ghz радар кој го истражувал и развил Нанорадар. MR76S ја детектира ситуацијата на рефлексија на милиметарски бран преку лансирање напред, мултиплицира зраци милиметарски бран во облик на вентилатор, проценува дали има пречки напред и повратни информации за релативното растојание, брзина и агол помеѓу пречките и радарот, способни во реално време да ги детектираат и следат големите, мали возила, е-велосипед и други информации на патот. Овој производ прифаќа комбинација на бранови зраци со цифри DBF, MIMO измислен дијаметар на задржување, формирање на далечни и блиски бранови зраци и други мултиплицирани елементи напредна технологија, реализира мерење на растојание од 1.2-300 m, поддршка за откривање предмети од 128 парчиња, мало и извонредно тело, висока чувствителност, стабилни перформанси, мала тежина и лесни за интегрирање, перформансите на производот веќе се прифатени од огромните партнери за соработка. Овој производ може да се примени во сцените на апликацијата, како што се монитор на проток со голема брзина, монитор за вкрстување, тестирање на возила со приход преку патишта, заштита околу границата и други.

Серија :

Апликација:

1. Точно мерење на растојание; 2. Мал волумен и мала потрошувачка на енергија; 3. Силен капацитет против вознемирување и лесен за интегрирање.

карактеристики:

спецификации

Измерете ги перформанситеЗаедничка цел (нерефлексен објект)

Модулирај метод


FMCW

Опсег на мерење на растојание


1.1.2~300m@0° & 1.2-200m@±11°за LRR

2.1.2~50m@±45°за МРР

Однос на резолуција на мерење на растојание

Точка цел, без трагање

1.2m(можност да разликува два објекти под услов за резолуција од 1.5 до 2 пати)

Прецизност на мерење на растојание

Точка цел, без трагање

3.±0.6m

Поставете го брановиот зрак

-6dB(FoV)

90° за MRR

22° за LRR

Висински бран зрак

-6dB(FoV)

13 °

Прецизност на аголот

Точка цел, без трагање

0.2°@±11°

1°@±45°

Опсег на брзина


-200км/ч...+250км/ч(+ значи далечна цел, - значи блиску до целта)

Резолуција на брзина

Точка цел, без трагање

0.43km / ч

Прецизност на брзината

Точка цел, без трагање

±0.36km / ч

Период на кружење


За нас80ms

Количина на премин на антената


3TX / 4RX = 12премини

Работни услови

Фреквенција на радарско лансирање

СледетеETSI & FCC

76…77GHz/80Ghz

Капацитет за пренесување

Просечна/врвна вредностEIRP

29.8dBm

Напојување


12VDC

Потрошувачка на енергија

Под12V / 24V

2.5W

Работна температура


-40 ℃… + 70

Температура на чување


-40 ℃… + 85

Заштита степен


IP67

Видови џоглирање

Ogоклс

Максималната поддршка од 8 парчиња ID

1xCAN-голема брзина500kbit / s

Школка

големина

Должина ширина висина(Мм)

137 * 75 * 20

Тежина

Без ремен

124g

материјали

Преден/заден капак на школка

PBT предна обвивка + стаклено влакно, долна обвивка од алуминиум за леење со преса


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Радар за перцепција на патот MR76S од 80 GHz

СЛЕДНО: Радар за мерење брзина на повеќе ленти MR62