сите категории
EN

Производи

X Band Радар за надгледување на земјата-NSR1000W

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

NSR1000W радар за надгледување на земјата е радар за надгледување на земја со долг дострел, кој може да детектира цели (луѓе) од опсег до 1.2 км. Главно се користи во аеродроми, затвори, критични места за безбедносно предупредување, како што се нафтени бунари, нафтени полиња и цевководи и други клучни мониторинг на индустриски капацитети, гранични премини, следење на граничната безбедност и други модерни згради и клучните области обезбедуваат висока сигурна безбедносна заштита.

Серија :

Радарски систем за копнен надзор

Апликација:

Откривање на воена одбрана, превенција на затворска област, следење на тенковската област, безбедност на аеродромската област, фузија со повеќе сензори

карактеристики:

За сите временски услови, 24/7, приспособете се на различна средина.

1.Долг дострел, поширока ангелска покриеност.

Усвојува рамна низа антени за примање со повеќе антени, синтеза на брзина на дигитални бранови DBF, висока точност на мерење на аголот и мерење на растојание. Опсегот на единечна низа покрива до 90 степени, четири низи може да постигнат целосна покриеност од 360 степени, опсег на откривање на луѓе (RCS =0.5㎡) до 1.2 km.

2. Поддршка за класификација на типови на објект, откривање на режим на повеќе движења, низок лажен аларм.

Со користење на технологијата за поглед, може да открие цели кои се движат многу бавно, ефикасно да детектира различни начини на движење и ефикасно да го потисне нередот, дрвјата, тревата и другите пречки во нередот.

3.Ниска преносна моќ, мала потрошувачка на енергија, безбедна.

Работен систем FMCW, мала преносна моќност, безбедност за човечкото тело, мала потрошувачка на енергија.

4. Следење со повеќе цели, следење на траекторијата на објектот, управување со зони за поддршка, управување со предупредувачка линија.

Радарот поддржува одржливо следење на повеќе цели, максимумот може да открие 100 цели во исто време, може да снима и пријави секоја патека. Одбранбената област на радарот може да се прилагоди за да поддржува управување со радарската одбранбена област и управување со алармната линија.

5.Прифатете го интелигентното пресметување на работ и интелигентната перцепција на околината за поддршка на радарското вмрежување.

Прифатете ја компјутерската технологија за интелигентно согледување на околината и интелигентно конфигурирање на радарскиот алгоритам. Поддржете го радарското вмрежување, олеснете ја интеграцијата со опремата за видео надзор за да се реализира фузија на радар и камера.

6. Ефикасно.

Зрели и универзални компоненти, висока доверливост, високи сеопфатни перформанси на трошоците.

спецификации
Описспецификација
фреквенцијаXопсег (9.5-9.8 GHz)
Откривањеопсег-човечки (RCS).0.5㎡)≥1200m
Откривањеопсег-возило (RCS).10㎡)≥3000m
Хоризонтална90 °
Хоризонталнаточноста1.5 °
Висина18 °
MINдетекцијазабрза0.3m / и
Растојаниерезолуција8m
Растојаниеточноста1m
Во близинаопсегслепиобласт18m(возило)
МоќснабдувањеDC12V
МоќинтерфејсВоздухприклучок
податоциКомуникацијана владатаЕтернет
ПоракаинтерфејсВоздухприклучок
големина36cm*28cm*6cm
Тежина5.9кг
потрошувачка≤30W


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Периметарски радарски систем NSR60W

СЛЕДНО: Интелигентен систем за безбедност со фузија со периметар со повеќе сензори-SP150VF