сите категории
EN

Производи

Периметар Радар NSR100

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

Интелигентен моностатски радар NSR100 за безбедност на периметарот, е еден радарски сензор за k-band развиен од Hunan Nanoradar Science and Technology Co., Ltd., кој има за цел примена на надворешен активен периметарски аларм за упад и е еден од сериите на NSR со висок крајни производи. NSR100 користи технологија на еден пулс и технологија на модулација со ниска моќност FMCW, со аголна резолуција со висока прецизност, можности за мерење со многу мала брзина и прецизна можност за опсег. Може да реализира волуметриска заштита и аларм во област со должина од 150 метри и просечна ширина од 7 метри (што може да се постави), и може да се ослободи од мешањето на дрвјата со обработка на сигналот и препознавање на моделот. Затоа, станува збор за високо интелигентна опрема за аларм на периметарот.

Серија :

24GHz MMW радар

Апликација:

заштита на оградата, заштита на добиток, заштита на станбен периметар итн.

карактеристики:

Работете во опсегот 24GHz за откривање на цели што се движат

Може да открие подвижни цели со исклучително мала брзина и да ги филтрира мешањето на мали животни како мачки и кучиња

Способен да открие површина од 150x7 метри

Класа на заштита: IP67

Со Интернет интерфејс

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Карактеристики на системот
Фреквенција на пренесување 
24
24.15GHz
Излезна моќност (EIRP)
8
25dBm
модулација тип
FMCW
Ажурирање стапка
8Hz
Комуникациски интерфејс
Етернет
Карактеристики на откривање на далечина / брзина
Опсег на растојание@ 0 dBsm1
150m
Опсег на брзина
-1.6
1.6m / s
Карактеристики на антената
Ширина на зракот / TxХоризонтална (-6dB)
20
deg
издигнување (-6dB)
13
deg
Други карактеристики
Снабдување напон
91216DC
Тежина

1000
g
Димензии на преглед
194 × 158 × 49 (LxWxH)mm


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Систем за надгледување на видео на радар NSR300WVF

СЛЕДНО: Земјен надзор Радар NSR100W