сите категории
EN

Производи

Земјен надзор Радар NSR300W

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

Интелигентен моностатски радар NSR300W за регионална безбедност, е еден радарски сензор за k-band развиен од Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, ООД, чија цел е примена на регионална безбедност и е еден од сериите на high-end производи на NSR. NSR300W користи технологија на еден пулс и технологија на модулација со ниска моќност FMCW, со аголна резолуција со висока прецизност, можности за мерење со многу мала брзина и прецизна можност за опсег. Може да се ослободи од мешањето на дрвјата со обработка на сигналот и препознавање на моделот. Затоа, таа е високо интелигентна и прецизна опрема за аларм.

Серија :

24GHz MMW радар

Апликација:

Откривање на воена одбрана, превенција од затворска област, мониторинг на областа на тенкови, безбедност на аеродромот, фузија на повеќесензор

карактеристики:

Работа во 24GHz-ISM-опсег за откривање на подвижни цели

Способен да открие подвижни цели со исклучително мала брзина и да ги филтрира мешањето на растенијата и дрвјата

Напредна технологија DBF, способна да открие информации за азимут / опсег за објектот

Класа на заштита: IP66

Со етернет интерфејс и PoE +

RoHS согласност

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Карактеристики на системот
Фреквенција на пренесување 
24
24.1GHz
Излезна моќност (EIRP)

<100mW (20 dBm)

Модулација тип
FMCW
Ажурирање стапка
8Hz
Комуникациски интерфејс
Етернет
Карактеристики на откривање на далечина / брзина
Опсег на растојание@ 0 dBsm1.5
450 (човечки)m
600 (возило)
Карактеристики на антената
Ширина на зракот / TxХоризонтална (-6dB)
100
deg
издигнување (-6dB)
13
deg
Област за откривањеХоризонтална (FoV)
90
deg
височина (FoV)
13
deg
Други карактеристики
Снабдување напон

12V DC / PoE +
/
Тежина

1500
g
Димензии на преглед LxWxH× × 235 175 47.5mm


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Земјен надзор Радар NSR100W

СЛЕДНО: Никој