сите категории
EN

апликации

Безбедност

Системот за радарско видео надзор, дизајниран да испраќа предупредувања на целта со позиција и трага, да снима видео со аларм во реално време и да спречи упад пред периметарот, е составен од микробранова радар од 24GHz, камера HD PTZ и сервер за софтвер RVS. Радар ја лоцира целта со позиција преку активно откривање, а потоа активира PTZ камера за автоматско следење. Со двојна идентификација на технологијата за анализа на видео и алгоритам за AI, системот испраќа точен аларм до центарот за безбедност на мониторот и многу го намалува лажниот аларм.