сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Зошто неодамна е толку популарен радарскиот систем за видео надзор

Време: 2018-09-21 Посети: 101

Проблеми и предизвици со кои се соочува традиционалната безбедност?

Со напредокот на науката и технологијата, свеста на луѓето за постојните безбедносни системи е посеопфатна, и се повеќе и повеќе упади станаа итен проблем што треба да се реши низ целиот свет. Постоечкиот безбедносен систем има очигледни проблеми, на кои лесно влијаат околината на времето (како што се дожд, снег, смог) и ноќно време. Овозможува веднаш да се сфати специфичната состојба додека се јавува инвазија, што резултира во непотребно трошење на ресурси и проблеми со висока лажно позитивна стапка и висока лажна негативна стапка.

Главното решение - видео надзор, NSR100WVF

Предности :Видео надзорот е важен дел од безбедносниот систем. Широко се користи во многу прилики поради неговата интуитивна, точна, навремена и богата информативна содржина.

НедостатокСо продлабочувањето на апликацијата, тоа ќе влијае на резултатот од откривање со лажен аларм, промени во светлината и сенките, дожд, снег, магла, песок и прашина, промени во позадина, оклузија и други околности, а тоа е не-активно откривање.

Тековно решение —— Откривање на единствен радар

Предности :Радарот MMW детектира и цели со пренесување и примање на високофреквентни електромагнетни бранови. Модулот за обработка на сигналот на задниот дел ги користи ехо сигналите за пресметување на целните информации за постоењето, брзината, насоката, растојанието и аголот на подвижните објекти. Минатометарскиот радар има силна способност да навлезе во магла, чад и прашина, со карактеристики на сите временски услови (освен врнежливи денови) и цел ден.

НедостатокРадарот MMW обично се однесува на радарот во фреквентниот домен 30 ~ 300GHz (бранова должина е 1 ~ 10 mm). Брановата должина на MMW е помеѓу сантиметарски бран и светлосен бран. Овозможува да се види јасна и интуитивна слика на целта, па затоа е невозможно да се потврдат фините карактеристики на натрапната цел. ,


Нова безбедносна технологија - Радар и визуелна фузија

Радарско фузиско решение засновано врз иновации

Прва примена на Радар Визија:MMW Radar и Vision Fusion Systems, целосно користејќи ги соодветните предности на сензорите, им даваат целосна игра на нивните јаки страни.

Вметнете технологија за вештачка интелигенцијаМоже целосно да го искористи растојанието дадено со радарско откривање и колоните координати на целта.

Главните компоненти на алармните системи за радарско видео надзор 

Со развојот на дигитализацијата, вмрежувањето и интелигенцијата во тековното информатичко општество, дигиталното видео надзор постепено го заменува аналогниот надзор и тој е широко користен во сите сфери на животот.

Системот за видео надзор реализира интеграција на видео надзор и конференција, која може флексибилно и ефикасно да управува со далечинската опрема.

Преку примена на објекти за далечинско следење со снимање видео, репродукција, аларм за поврзување, формулација на стратегија за следење и команда за итни случаи, може да се постигнат двојни функции за следење и комуникација и барања за далечинско следење и команда за итни случаи во сообраќајот, нафтените полиња, банките , и телекомуникациите можат целосно да се исполнат.

Лажната стапка на аларм е малаНа него не влијаат промените на светлината и сенките, дождот, снегот, замаглувањето, прашината, промените во позадината и оклузијата.

Недостасува стапка е малаТоа е активно откривање и спречување. Има технологија на цел за упад Интелигентна разлика.

За Нанорадар :

Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, Ltd е основана во 18 јануари 2012 година, насочена кон интелигентни сензори MMW и радарски серии за развој, производство и продажба на производи.

Нанорадар главно маркетинг на беспилотни летала, безбедност од висок степен, интелигентен транспорт, автомобилска безбедност, возење без екипаж и други полиња, со производи што опфаќаат радари 24GHz, 60GHz, 77GHz. Брзиот развој на компанијата во последниве години, Нанорадар освои широк спектар на групи клиенти во безбедноста, транспортот, авионите и другите индустрии.


ПРЕВ: Што е радарски систем за видео надзор?

СЛЕДНО: До 90 милиони —— Нова генерација 77Ghz MMW Пречки за избегнување на UAV од Нанорадар