сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Што е радарски систем за видео надзор?

Време: 2018-09-20 Посети: 131

Радарски систем за видео надзор

Системот за видео надзор на радарот вклучува безбедносен радар, PTZ камера и софтвер за управување. Откако радарот и камерата ќе се поврзат во истата мрежа и ќе се поврзат преку софтверот за управување, радарот ќе обезбеди информации за целите (координати, брзина) во реално време и повратни информации до центарот за управување, кои ја водат камерата PTZ да се фокусира и да ја следи целта. Во овој случај, системот може двојно да ја провери сцената за да ја подобри точноста на алармот.

Карактеристики на системот:

Protection Заштита од сите временски услови, целодневно: : прилагодете се на сите видови лоши временски услови како што се дожд, снег, смог, прашина, чад, итн.

■ Активно откривање и 3Д заштита: : радарот ќе активира аларм и ќе активира видео аларм за заклучување на целта во реално време, снимање видео аларм и проценка на контролниот центар

■ Интелигентна и сигурна и мала лажна стапка на тревога : вметната во интелигентни алгоритми, системот има точна изведба за откривање и може ефективно да ги филтрира дрвјата и птиците за да ги намали лажните аларми

■ Едноставна работа и отворена архитектура и добра компатибилност: : Системот има отворена архитектура и може флексибилно да пристапува до повеќе безбедносни платформи.


Системски компоненти

■ Радар за безбедност:Радар од 24GHz-ISM-опсег на режим на модулација FMCW. Активно емитува електромагнетен зрак со брзина од 8 пати во секунда и прима рефлектирани ехо од целта за откривање и стекнување информации како што се азимутот и растојанието на целта. Поддржува до 32 цели истовремено откривање и следење. Во исто време, радарот поддржува синхрони излези target10, давајќи најточни резултати за откривање во најкусо време. Користејќи интелигентни алгоритми, тој може активно да учи и да се прилагоди на околината за да ја идентификува целта.

■ PTZ камера:Следете ја целта во реално време, двојно потврдете ја целта и активирајте го алармот. Софтвер за управување: Едноставна работа, поставување на алармната зона, функција за гледање, снимање и репродукција во реално време; отворена структура, поддршка на флексибилно проширување до режим на мрежи со повеќе нивоа; обезбедете статистички податоци за пребарување за аларми, лесни за приказ, детали за аларми, соодветно решение, итн.

Сценарио за апликација:

Резервоар: откривање на персоналот што влегува во резервоарот во реално време, на пример: работник во резервоарот, рибар, пливач, итн.

Заштита на критични објекти: откривање во реално време, спречување на напаѓачот да влезе во клучната област, пр. нуклеарна централа, електрична енергија, централа за енергија.

Заштита на критични објекти: заштита на клучните области како што се аеродромските писти

Клучна инфраструктура: инфраструктура за транспорт на нафта, основни базни станици, итн.

За Нанорадар :

Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, Ltd е основана во 18 јануари 2012 година, насочена кон интелигентни сензори MMW и радарски серии за развој, производство и продажба на производи.

Нанорадар главно маркетинг на беспилотни летала, безбедност од висок степен, интелигентен транспорт, автомобилска безбедност, возење без екипаж и други полиња, со производи што опфаќаат радари 24GHz, 60GHz, 77GHz. Брзиот развој на компанијата во последниве години, Нанорадар освои широк спектар на групи клиенти во безбедноста, транспортот, авионите и другите индустрии.


ПРЕВ: Активна безбедност | Нанорадар ослободи регионален систем за видео радарски надзор од 450 метри

СЛЕДНО: Зошто неодамна е толку популарен радарскиот систем за видео надзор