сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

До 90 милиони —— Нова генерација 77Ghz MMW Пречки за избегнување на UAV од Нанорадар

Време: 2018-11-14 Посети: 104

Во последниве години, UAV е воведен во земјоделството, електричната енергија и другите специјални индустрии со зголемена побарувачка. Сепак, автоматското избегнување на судир е долготраен проблем на UAV во неговата практична примена. Точен UAV автономен систем за избегнување на пречките може да ја минимизира несреќата од оштетување на УВВ, повредување на луѓе и судир на згради предизвикани од несоодветно работење и проблеми со видот.

За да ги исполни итните побарувања на пазарот, Нанорадар изгради радар за откривање во реално време со дво-зрак 77GHz милиметарски бран --- MR72 за спречување на пречки на бесконечна авијација. Погоден е при автоматско избегнување на препреки за автономен лет на UAV и крстарење со фиксни точки во сите временски услови, на сите времиња и на сите терени. MR72-UAV поддржува истовремено излегување на информации за растојание, брзина и агол до 50 цел. Одличен со ниска цена, висока точност, мала и мала и мала потрошувачка на енергија, MR72-UAV е применлив во земјоделството, електричната енергија, индустријата, малите воздушни бродови и други полиња.

Зошто да го изберете радарот за избегнување судир од милиметарски бран MR72-UAV 77GHz од Нанорадар?

* Долга растојание за откривање: до 90 метри за цел RCS 5㎡, и 40m за линија на висок напон;

* Висока точност за откривање: Во споредба со радарот од 24 GHz, опсегот на редакција на радарот е подобрен до три пати, и подобри перформанси за способност за препознавање пречки;

* Двојни греди истовремено режим на работа: Широк FOV во режим со краток дострел; долго растојание за откривање во режим на среден опсег;

* Аголот на теренот на режимот на среден опсег е 15.6 °, што е намалување на мешање на метежот на земјата кога ставот на навалување на UAV;

* Силна анти-мешање способност: не е под влијание на светлина, временски услови, животната средина, бучава и беспилотно воздушно возило електромагнетно мешање;

* Компактна големина: Радарот за избегнување пречки од 77 GHz MMW е со мала големина, прилагодлив на различна примена;

Тест пример на MR72-UAV од Нанорадар

Технички параметар MR72-UAV :

Сценари за апликација

За Нанорадар :

Nanoradar е основана во 2012 година, која е специјализирана за развој, производство и продажба на милиметарски бран радар за безбедност, UAV, Automotive, Smart Traffic и други индустриски апликации, кои опфаќаат сензор на радар 24GHz, 77GHz и 79GHz. Успешно развивме 10+ модели MMV радари, кои главно се засноваат на MIMO системот за зрачење и когнитивна технологија на радарот. Опсегот на откривање на сензорот на радарот на Нанорадар опфаќа 30-450 метри. Точноста е до 85% за безбедносниот радар да ги идентификува пешаците. Како водечко производство на радари MMV во Кина, производот Нанорадар е продажен во САД, Кореја, Соединувањето на Кралството, Франција итн.ПРЕВ: Зошто неодамна е толку популарен радарскиот систем за видео надзор

СЛЕДНО: „Нов чекор напред, ново ниво“ Нанорадар објави радар со алтиметар 200 метри