сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

UV технологија избегнување на судир технологија нов пробив: висок напон линија стабилна 20 метри, над имагинацијата

Време: 2017-04-08 Посети: 76

Беспилотни летала се соочуваат со предизвикот:

За цело време, UAV пречката е долготрајна, а сега на пазарот мејнстрим електричниот мулти-ротор систем за пречки без екипаж е главно три, имено, ултразвук, тоф (опсег на ласерски радар) и визуелно растојание, сите имаат повеќе или помалку проблемот.

СензорПринципотНадморска височинаточностАдаптивна сценаПредностНедостаток
ултразвучнихидролокатор0.5 ~ 5m10cmрелативно високниска ценарастојанието се движи кратко, мешањето е големо
инфрацрвен ласерТОФ + 3Д моделирање50m5cmрелативно високусловите на темната светлина се многу чувствителни, ефектот е подобармешање, силен ефект на светлина е многу слаб, висока цена
визуелна смислакамера50m5cmнискависока прецизност, сликањевремето, сончевата светлина, рефлекторот имаат поголемо влијание
mmw радарcw2cmвисокоприлагодливост на животната средина, цел ден и цело време временскиточноста е малку поголема во однос на видот

Што е милиметарски бран радар?

Милиметарскиот бран радар ја детектира целта со пренесување и примање на високофреквентни електромагнетни бранови. Модулот за обработка на сигналот на задниот дел го користи ехо сигналот за да ги пресмета целните информации како што се постоењето, брзината, насоката, растојанието и аголот на подвижниот објект. Радарот со милиметарски бран има мала големина, мала тежина, висок степен на интеграција, чувствителни и други карактеристики, е единствен преку магла, чад, прашина, можност за постигнување на сите временски услови, целодневна примена.

Извештај за откривање на радарски пречки на милиметарскиот бран:

Време на тестирање2017.03.31Платформа за авиониA2 Контрола на летотS550
ТестериинженерТест модел на производNRA24
Место за тестирањереалност на отвореноТестирање сценаријаотворено
Цел на методот за тестирање
UAV инсталираше радарски радарски сензор NRA24 mm, NRA24 за сензор за спречување на пречки на UAV
за различни видови перформанси за откривање на пречки

Перформанси за откривање:

Единствен кабелски кабел GB 2x4.0 квадратни, стабилно следење 7m, растојание на откривање 10m; повеќежичен кабел (3 ~ 4) стабилно следење 10 метри, растојание на откривање 20м. Општи дрвја, откривање на растојание за следење до 50м.

NRA24 како сензор за избегнување на судир на UAV за различни типови на целни пречки имаат релативно стабилен ефект на откривање, особено за други видови сензори (ултразвучни, ласерски, визуелни) во споредба со радарот со милиметарски бранови на жицата, откривање на стаклени wallидови Извонредни предности, поради побрзото време на одговор, брзината на освежување од 50Hz, предноста е очигледна во подвижната платформа.

NRA24 е компактен радар со алтерметар / спречување на судир K-band, развиен од Хунан Нанорадар со 24GHz ISM опсег, точност на мерење 2cm, компактна големина, голема чувствителност, мала тежина, лесна интеграција, стабилна изведба, апликации во лет платформа (UAV / UAS) , хеликоптери, мали воздушни бродови и други многу области, производот е применет на десетици производители на авиони.

ПРЕВ: NHTSA или ќе го надгради стандардот за безбедност со пет starвездички: откривање на слепи места на BSD или ќе биде стандарден

СЛЕДНО: Нанорадар ќе присуствува на најголемата европска безбедносна изложба - IFSEC International 2017 во Лондон Велика Британија.