сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

На оддалеченост од 250 метри континентален радар АРС 408-21 дојдовен, Нанорадар го разви тест софтверот и е овластен

Време: 2017-08-29 Посети: 55

Клучни технички индекси:

1. Опсег на растојание: 0.20 - 250м далеку опсег , 0.20 - 70м / 100м @ 0 ... ± 45 ° во близина на опсег и 0.20 - 20м @ ± 60 ° во близина на опсег

2. Мерење на растојание на резолуција: 1.79 метри опсег на далечина, 0.39м (0.20м @ станица) близу до опсег - можност за одделување цели и предмети 1.5 ... 2 x резолуција

3. Мерење на растојание на точност: далеку опсег ± 0.40 м, близу до опсег 0.10 м (.0.05 м.

4. Агол на азимут со резолуција: опсег од далечина 1.6 °, 3.2 ° @ 0 ° / 4.5 часот @ 45 ° / 12.3 часот @ 60 ° близу - можност за одделување цели и предмети 1.5 ... 2 x резолуција

5. Агол на азимут на точност: далеку опсег ± 0.1 °, near 0.3 ° @ 0 ° / ± 1 ° @ ± 45 ° / ± 5 ° @ ± 60 ° во близина на опсег

6. Антенински канали / принцип: 4TX / 6RX = 24канали = 2TX / 6RX далеку-2TX / 6RX близу / формирање дигитален зрак

7. Опсег на брзина: -400 км на час ... + 200 км на час (-остави предмети ... + приближување)

8. Резолуција на брзина: далеку поле од 0.37 км / ч, близу до опсег 0.43 км на час

Типични области на примена:

-Заштита од судир за возила од секој опис (автономна)

-Контрола на автопатот и за далекусег (возила од секој опис, особено автономна)

-Систем за следење на областа за далекусежен опсег, на пример, од опасни или недостапни области

-Класификација на предмети

-Откривање на објекти, на пр. Збунувачки или нејасни области

Тест софтвер-Алатки за НСМ


За континенталниот ARS 408-21, Нанорадар разви специјална алатка за тестирање, алатката за тестирање може истовремено да го снима видеото, лесен за употреба, тест и анализа.

Слика на производот и пакување

Овластен партнер

Технички консултации Вечат

Бизнис Тел.: 0731-88939916 Телефон 13787781378 XNUMX (Ву менаџер

ПРЕВ: Нанорадар ќе присуствува на најголемата европска безбедносна изложба - IFSEC International 2017 во Лондон Велика Британија.

СЛЕДНО: Кога дојде стравот, колку брзо се знае нивото на водата што ја преминува границата? Ни го кажува нивото на вода во радар!