сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Техничка размена за авто-пилот и информативна услуга со TiAA во САД

Време: 2016-03-29 Посети: 48

Забелешка: Како претставник на единиците на советот на TiAA, нашиот извршен директор г-дин Хан Мингуа учествуваше во техничката размена на информации за авто-пилот и информации за услуги во Соединетите држави. Главните теми на техничката размена ќе бидат објавувани континуирано на веб-страницата.

На 28 март 2016 година :

Прва станица: Посетете го институтот за интелигентен превоз / неповрзан и MCITY во УМих

Универзитетот во Мичиген со повеќе од 200 години историја го основаше глобално првото беспилотно тестирање MCITY во јули 2015 година и спроведе тест V2V, V2I и V2P на над 2000 возила во Ен Арбор врз базата на ДСРЦ. Институтот акумулира богати податоци од областа на човечкиот фактор и го изгради глобално првото беспилотно поле за тестирање MCITY со соработка на Федералната влада на Мичиген. До сега, тој го спроведе беспилотниот тест за FORD, GE, TOYOTA, HONDA, DELPHI и други десетици фабрики за автомобили и добавувачи на Tie1 по цена од 10 американски долари дневно.

Прво, да погледнеме во симулираниот град МЦИТ за тестирање без екипирање. Сместено во Ен Арбор, со покриеност од 32 хектари (околу 129,000 квадратни метри), Мекит е основана од Универзитетот во Мичиген, со вкупна цена од 10,000,000 УСД (со соработка помеѓу универзитетот и претпријатијата). Тоа е првиот симулиран град во светот кој го поминува дизајнот за контрола на променливата на животната средина, изграден за тестирање на беспилотни возила, V2V, V2I и друга технологија за мрежно поврзување на возила.

Горенаведеното е изгледот на MCITY, кој вклучува два дела:

1. Тест област за симулирање на голема брзина на експресните патишта;

2. Тест област за симулирање на бавна брзина во центарот на градот или предградието

Сега, погледнете ја вистинската карта на МЦТИТЕТ.

Во таков симулиран град, МЦИТИ, беспилотни возила можеа слободно да шетаат. Тој нема разлика од реалното опкружување и ги зема предвид повеќето опкружувања. Таму се изградени мостови, тунели, тури, столбови, улични ламби, железнички премини, автопати, крстосници формирани од патишта во различни агли, обиколка и други разни згради. Во градот има скоро сите видови сигнални сијалици и патокази од цела САД. Можеше да ги видите овде и таму, дури и да означуваат сообраќајни знаци и избледени патокази.

Тука живее дури и Себастијан, кој е пешак контролиран од машини. Тој можеше случајно да прошета низ која било крстосница, сака да одеднаш скокне на предниот дел на возилото, да тестира дали беспилотното возило може да преземе итни мерки или не.

Беспилотното поле за тестирање овозможува убава сцена за истражување на неизолирани. Без сомнение, тоа во голема мерка ќе го промовира развојот на беспилотната технологија. До сега, многу фабрики за автомобили соработуваа со Универзитетот во Мичиген, за да ги тестираат своите беспилотни возила во МЦИТИ. Според наше мислење, таа има значење, како за беспилотното возење. Замислуваме дека еден ден во иднина има беспилотни автомобили на патиштата, како можеме да ги потврдиме и одобриме возилата? Кои стандарди треба да ги исполнат за да им се овозможи да возат по патиштата? Сега сеуште е празно. Симулираните градови како МЦИТИ можеби можеби сертификат надлежен центар за беспилотни автомобили, каде во различни симулациони сценарија беа тестирани беспилотните возила. Само оние што поминале со тестот можеле да возат по патишта.

Во центарот имаше два семинари за техничка размена.

1. Од асистентот за истражување Шан Бао од институтот центар

  Тоа главно се однесуваше на техничката размена на ЧОВЕКОТ ФАКТОР. Врз основа на над 2000 инсталирани тест-возила во институтот, институтот акумулираше богати податоци, вклучително и податоци за сензори на возила (радарот, ласерот, визуелната и GPS позиција и не беа монтирани сите сензори) и врз основа на тоа се спроведе голема анализа на податоци на однесување при возење.

  Еве еден од нивните типични проекти.

2. Техничка размена организирана од професорот Пенг Хуи од институтот.

  Тој главно беше насочен кон техничка размена на технологија за авто-пилот, тест и статус на соработка со индустриите во институтот. Како еден од универзитетите во Соединетите држави рано истражувајќи технологија за пилот технологии,

Универзитетот во Мичиген ја освои 4-та награда во беспилотно возење во организација на ДАРПА. Техничкиот директор на тимот, заедно со оние од најдобрите 3 екипи, влегува во индустриски кругови. Техничка размена

од страна на професионален Пенг вклучени:

  1) Пет клучни активности на МТЦ

  2) Идната побарувачка и предизвици

ПРЕВ: Клиенти од моторната група „Донгфенг“ ја посетија Нанорадар

СЛЕДНО: Д-р Ли Деји од Кинеската академија Инженеринг високо ги пофали радио-рамските производи на Нанорадар