сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Успешно лансирање на радар со краток дострел 77GHz за избегнување на судир од NanoRadar

Време: 2019-07-16 Посети: 127

Нанорадар официјално објави радар со краток дострел 77 GHz за избегнување на судир на тешка опрема на 10 јули 2019 година. SR73-F усвојува напредна технологија МИМО и може да испушти 64 цели истовремено, со опсег за откривање од 40 метри, детекција на агол од 120 ° и точност на аголот на ± 0.5 °, што може да ги исполни барањата за различна опрема за тешка опрема, избегнување на судир од пред / задна страна.

Радарот со краток дострел SR73F е рентабилен производ што може ефикасно да ја подобри основната конкурентност на целокупното решение на клиентот за предупредување за судир на тешка опрема.

Параметар SR73F:

Мерење на перформансите                       до природни цели (цели што не се рефлексија)
модулација
FMCW
Растојание заangвони
0.20 40 ~ mетери(120 °)
Резолуција на далечинаточка цел, ниту едно следење0.2 mетер 
Точност на далечинаточка цел, ниту едно следење1. ± 0.10 mетер
FOV
120 °
Резолуција на аголточка цел, ниту едно следење± 0.5 °
Опсег на брзина
± 18 милиони во секунда (-просторен предмет, + приближување)
Резолуција на брзинаточка цел, ниту едно следење±0.58m / и
Точност на брзинататочка цел, ниту едно следење± 0.3 m / s
Антени канали
2TX / 4RX = 8 канали
Време на циклус
33ms
Зголемување зрак-6dB14 °
Зрак зрак Азимут-6dB112 °
SR73F Двојните греди (среден и краток опсег) работат истовремено и не можат да се вклучат. Откриените цели се излезни во редослед на растојание или RCS. Стандардно, тие се оддалечуваат од далечина од близу до далеку.
Состојба на работење
Фреквенција на пренесувањеETSI & FCC76… 77GHz
Капацитет за пренесувањепросек / врв EIRP29.8dBm
Моќ
+ 6.0V ~ 32VDC
потрошувачка
2.5W
Работи Темп
-40 ℃… + 85
Температура на чување
-40 ℃… + 90
Класа за заштита
IP66
Интерфејс
Интерфејс
1xCAN- 500kbit / s со голема брзина
Корица
димензијаW * L * H58 96 * * 24mm
Тежина
70g
материјалнапред / назадPBT + GF30 

Решението „1 + N“ за предупредување за судир на тешка опрема:

Решението „1 + N“ за систем за предупредување за судир во тешка опрема комбинира раден радар со мал и среден дострел 77GHz и неколку странични радари со краток опсег од 77GHz, кои можат да реализираат FCW (предупредување за предниот судир), RCW (предупредување за задниот судир), BSD / LCA (откривање на слепи места / помош за промена на лента) и други функции, може доволно да ги реши тешкотиите против судир во тешката опрема АДАС систем, како што се предната, задната, слепата област и слепата точка на колоната АБ. Ова решение може флексибилно да се конфигурира според областа на покриеност, а нивото на аларм за опасност може да се постави според растојанието, исто така, обезбедува аудио и фотоелектрично рано предупредување, кое може активно да ги елиминира скриените опасности, да спречи несреќи и да обезбеди сигурност на човекот.


Клучни технички карактеристики:

Донесена е повеќекратна антена T / R: 2T4R, со поголема резолуција за мерење на аголот, точност на аголот ± 0.5 °;

Излез од повеќе цели: 64 цели за следење можат да бидат откриени, а клучните цели се стабилни во сложената и динамична околина за примена;

Резолуција со висок опсег: резолуција од опсег 0.5 метар;

Долг опсег на откривање: откривање на возило не помалку од 40 метри;

Голем агол на откривање: 120 °;

Класа за висока заштита: IP66.


Случаи за апликација

За Нанорадар:

Нанорадар, основана во 2012 година, е специјализирана за развој, производство и продажба на милиметарски бран радар за безбедност, UAV, автомобилски, паметен сообраќај и друга индустриска примена. Нашите производи опфаќа 24GHz, 77GHz, 79GHz фреквентен опсег. Успешно развивме 10+ модели MMW радарски производи. Опсегот на откривање на радарот на Нанорадар опфаќа 30-450 метри. Точноста е до 85% за безбедносниот радар да ги идентификува пешаците. Како водечко производство на рада MMW во Кина, производите на Нанорадар исто така добро прифатени на пазарот во странство како САД, Кореја, Велика Британија и Франција итн. 


ПРЕВ: Нанорадар објави радарско решение за откривање област за заштита на складиштето нафта

СЛЕДНО: Нанорадар објави нов фирмвер на UAV-алтиметар - што може директно да се поврзе со Ardupilot