сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Изложба за безбедност на Шенжен: радарска апликација за безбедност на новиот мотор

Време: 2017-11-09 Посети: 88


Оваа година CPSE Security Expo 2017 има детали, радарот претставен со радар + визуелна интеграција почна да влегува во штандот на големите компании, хаиканг штанд, Дахуа, институт 38 на ЦИК, што носи сигнал? Денес го споделуваме радарот во областа на безбедносните апликации.

Прво, што е заштита од безбедност?

Општо, постојат два вида на заштитна заштита. Една езаштита на периметарот. Главната цел е да се воспостави видлив или невидлив „заштитен wallид“ со употреба на инфрацрвено, електронско мечување и радар со милиметарски бран на границата на заштитната област. Кога е откриена нелегална инвазија, детекторот испраќа алармен сигнал за да го одврати натрапникот и да го извести безбедносниот персонал да се справи навреме.

Втората категорија на безбедносна заштита ерегионална безбедност, што се однесува на безбедносна заштита на клучни предмети или згради на голема површина како што е фабричка област. Штом некој или возило се приближат до целта за да бидат заштитени, сензорот може да открие абнормалност и контролниот систем да издаде сигнал за аларм и да го извести безбедносниот персонал за тоа.

Пред науката и технологијата да бидат доволно напредни, повеќето места едноставно поставуваа бариери (како што се ограда од железо, ограда од огради, мечување, итн.) Околу фасадите со цел да се спречат нелегални упади и се организираше персоналот да ја засили патролата. Во моментов, криминалците често прифаќаат напредна наука и технологија, а криминалните средства се посложени. Затоа, традиционалните средства за превенција беа тешко да се задоволат безбедносните потреби на клучните оддели и клучните единици.

Со континуирана експанзија на побарувачката на пазарот, разновидни периметарски одбранбени технологии (како што се програма за инфрацрвено зрачење, решенија за видео надзор, решенија со спукан кабел, решенија за вибрациони кабли и сл.) Продолжуваат да се појавуваат како важен дел од безбедноста и социјалното осигурување го направија своето должен придонес. Сепак, поради некои објективни фактори, овие технологии сè уште имаат некои недостатоци и тие не се во можност да ги исполнат барањата на безбедносниот систем во новата ситуација. Со цел да се задоволат реалните потреби на клиентите, се појави безбедносен радар со милиметарски бранови. Како нова безбедносна технологија, радарот со милиметарски бранови ги има предностите на другите технологии неспоредливи во заштитата на безбедноста, кои ги фаворизираат корисниците на индустријата и брзо се популаризираат и применуваат.

Второ, статус кво безбедносни решенија.

Безбедносниот систем според нивниот обем и локација, може да се подели во две категории, периметарска безбедност и регионална безбедност. Овие два вида можат да постојат самостојно или во комбинација, во зависност од специфичното опкружување на апликацијата. Функцијата на периметарната безбедност е да се воспостави затворен „заштитен wallид“ долж границата на заштитеното подрачје. Штом се случи нелегална инвазија, безбедносниот систем веднаш алармира и го поттикнува безбедносниот персонал да се справи навреме. Додека карактеристиките на регионалната заштита се „клучна“ заштита, регионалниот систем за надзор на безбедноста ја следи целата зона. Штом некое лице или предмет се приближи до клучната цел, системот издава предупредување.

Во моментов, повеќе периметарски системи за безбедност дома и во странство може да се поделат на следниве видови:

Следење на видео надзор;

Тип на светло: инфрацрвено снимање, ласерско снимање;

Вид на кабел: кабел за вибрации, кабел за вибрации, кабел за истекување;

Милиметарски бран радар;

CCTV е важен систем за претпазливост на безбедноста, главно составен од камери, монитори, контролни платформи, опрема за видео / репродукција и така натаму. Системот за надзор на видео надзор обично не е средство за следење во реално време, но по пренесувањето на видеото, трагите за трага треба да се користат.

Покрај тоа, со амбиентално светло, перспектива, видно поле, резолуција и други фактори, системот за видео надзор за безбедносен систем бара други средства за откривање, со цел да се играат добри перформанси.

Главните недостатоци на системите за надзор на видео надзор се:

Не може да се открие во реално време, обично е да се повика на видеото потоа и да се тражат трагите.

Не може да преземе иницијатива за лоцирање на точката на инвазија;

Опсегот на откривање е мал, под влијание на времето, светлосните ефекти;

Алгоритам за аларм ниска сигурност.

Систем за безбедност на типот на светло, инфрацрвеното радио е најпримитивното средство за реализација, неговиот принцип на работа е: во областа за откривање инсталирана во парови сензори, испраќајте и примајте, воспоставување на виртуелен заштитен anид, кога некој предмет преку, блокира инфрацрвена кога сензорот за примање открива промени на интензитетот на светлината, излезниот сигнал. За да се намали мешањето на маглата, некои безбедносни системи засновани на светлина ќе се надградат во инфрацрвен ласер, ефектот е подобрен.

Безбедносниот систем базиран на светлина има поголем дефект, има:

Лажно позитивна стапка, птици, инсекти, лисја што паѓаат, гранки што занишаат може да предизвикаат лажни позитиви;

Мал опсег на заштита. Поради линеарните карактеристики на ширење на инфрацрвениот / ласерскиот систем за безбедност на типот на светло може да воспостави само многу ограничена област за откривање, лесно е да се премине од натрапникот;

Нема можност за растојание.

Кабел-тип на систем за превенција во моментов е позрел производ, главно програма за вибрации со кабел, програма за протекување кабел, програма за кабел за вибрации. Вибрирачките кабли се монтираат на метални шини за да се почувствува упад со чувство на притисок и напрегање.

Кабелот за истекување е обично закопан околу 1 метар под земја, а не се појавуваат траги од скриено добро. Двете програми немаат функција за позиционирање. Кога ќе се појави упад, точката на упад не може да се одреди на време и не може да се преземат мерки навреме за да се запре упадот. Покрај тоа, бидејќи вибрациониот кабел е чувствителен на вибрации и затегнатоста на кабелот варира во зависност од температурата, лажната стапка на аларм е голема, а трошоците за одржување се високи. Има истекување на конструкцијата на комплексен кабел, тлото по проблемите на системот за вода од поплави што влијаат на работата.

Вибрирачки кабел е нов производ пуштен во употреба во последниве години, во споредба со горенаведените два вида кабли, вибрационен кабел до мерење на далечина.

Компанијата се наоѓа во:

Вибрациониот кабел е инсталиран и на оградата, лошата страна е заштитната област е мала, лесна за идентификација и заобиколување.

Милиметарски радарски радар на радио сензорот е нова технологија развиена во последниве години, улогата на принципот е да се воспостават пар сензори со одредена ширина и висина на радарскиот wallид на милиметарскиот бран, откако објектот ќе помине низ него, веднаш. Главниот недостаток на радарот со милиметарски бранови до радио сензорот е што тој не може да обезбеди информации за растојанието од точката на упад, зракот е релативно масен, а опсегот на апликација е ограничен. Засегнати од плевелите на површината на земјата и тресењето на гранките, плевелите и гранките треба редовно да се чистат.

Нема добро решение за регионалниот систем на претпазливост за безбедност. Од страна на камерата, полето на гледање на камерата, камерата покажува и други фактори, видео технологијата не може да обезбеди следење во сите региони во реално време, препознавање слика автоматско следење на алармната технологија има големи ограничувања, сè уште не може да постигне поголем надзор на отворено

Сè на сè, секој од горенаведените системи за заштита има предности и недостатоци и никој од нив не може да ги реши сите

Трето, новиот безбедносен радар со милиметарски бран.

Побарувачката на пазарот може да го промовира технолошкиот развој. Со цел да се надополнат горенаведените недостатоци на системот, радарот со милиметарски бран постепено влегува во областа на безбедноста. Како што напредува технологијата и паѓаат трошоците за уредите, радарите со милиметарски бранови првично користени во војската веќе не претставуваат проблем за безбедноста.

Принцип на работа на радар со милиметарски бран: Радарот пренесува електромагнетни бранови континуирано. Во областа за откривање, електромагнетните бранови се рефлектираат назад кон објектот. Откако радарот ќе го прими сигналот, тој поминува низ низа обработка за демодулирање на растојанието, брзината и насоката на предметите што се носат во вратените електромагнетни бранови Информации и излез преку комуникациската порта, контролни светла управувани од домаќинот, сирени и друга опрема што емитува звучни и светлосни сигнали за аларм, аларм за откривање на упад.

Новиот безбедносен радар со милиметарски бранови користи напредна кохерентна радарска технологија пред-аларм за да ја постигне целата област за набудување без какво било прекинување на целата покриеност, со мала големина, мала тежина, голема сигурност и слепо место на растојание мало, без заслепено од брзина, високо -редна резолуција, добра ефикасност против заглавување и така натаму. Во споредба со системот за инфрацрвено снимање, безбедносниот радар е обезбеден со одредена висина и дебелина на радарскиот wallид на континуираниот милиметарски бран, не постои можност за дупчење и скокање. Во споредба со кабелскиот систем, безбедносниот радар не само што може да ја лоцира натрапната цел, туку и да ги добие информациите за брзината, насоката, растојанието и аголот на предметите што се движат во сцената за набудување и да ги следат празнините во рок од 24 часа. И со голема брзина на куполна камера со светло за полнење со синхроно зумирање може да се постигне следење на целта, не само што може веднаш да се лоцира точката на упад, туку и да се добијат добри информации за сликата за безбедносниот персонал да реагира брзо за да избегне несреќи.

Предноста на радарот со милиметарски бран е тоа што еден радар може да создаде континуиран радарски wallид на милиметарски бранови со доволна ширина и висина што секој објект со дадена површина може да се открие низ овој радарски wallид со милиметарски бран. Тековниот практичен милиметарски радар, опсег на откривање до 1 км, за магацини за нафта, нафтени полиња, терминали и други големи претпријатија имаат безбедносен систем, очигледни предности.

Серија на радар со милиметарски бран, радар со милиметарски бран со регионални можности за следење, ---- радар за надзор на електромагнетно скенирање, овој тип на радар има антена за пренесување, антени со повеќе примања, се рефлектира пренесениот електромагнетен бран што се среќава во измерената цел назад за да стигнат до Различните антени за примање имаат временска разлика, преку решавачот на информации за приемникот, можете да ја измерите измерената позиција на целната информација. Оваа карактеристика е многу корисна во областа на превенција и контрола, шематски дијаграм е како што следува:

Друга гранка на радарот за откривање област е ---- механичко скенирање на радар со милиметарски бран. Радарот е радар со фиксен агол поставен на континуирана 360 ° ротација на грамофонот, радар управуван од системот управуван на одреден начин во потребниот агол на ротација, за следење на корисничката област. Во споредба со горенаведениот радар за надзор на областа за електро-скенирање, радарот за надзор на механичкото скенирање има подалечен опсег на откривање и поголем агол на откривање и е прецизно прилагодлив, што е многу погодно за безбедноста на големите места на сцената и анти-шверцот на границите и крајбрежјата.

Главните карактеристики на радарот со милиметарски бран:

24-часовно откривање на нон-стоп област во областа за откривање;

Мулти-цел истовремено откривање во областа за откривање;

Излез во реално време на резултатите од откривањето за системот да закаже камера за снимање видео во реално време;

Не е под влијание на магла, прашина, светлосни и светлосни ефекти;

Не е под влијание на дождот и снежното време;

NSR100W е многу ефикасен радар со еден базен паметен простор за безбедност на бран K-опсег, опсег на откривање до 160 метри (возило), употреба на висок степен на сложеност на режимот за модулација FMCW, може да открие растојание на подвижните цели , информации за агол, со поголема точност на опсегот.

NSR100W користи напредна цврста-фазна технологија со сите фази, со висока прецизна аголна резолуција, должина од 160 кубни метри простор, инвазија на откривање на целта, аларм. Преку алгоритмите за обработка на сигналот на задниот дел и алгоритмите за препознавање на обрасци, ефикасно филтрирајте лажни цели како што се дрвјата.

Четврто, практични примери на апликации

Следење на складиштето на резервоарот

Складиштето за масло е висок ризик, клучна единица за производство. Запаливо масло, но и висока економска вредност, затоа безбедноста на складиштата за масло е неопходна.

Радар за надзор на сцената за складирање на нафта на ова место со високи безбедносни барања. Како работи: Кога има сомнителни лица кои нелегално влегуваат во областа на резервоарот, радарот открива сомнителни лица и ќе ги испрати аголот, растојанието и патеката до патот до контролниот центар и ќе ја вози камерата за да ја реализира врската за видео надзор преку продолжениот модул за контрола на врската за брзо да ја лоцирате областа за аларм и да го фрлите видеото на мониторот. Радарска и видео врска, по серија обработка, повикајте ги податоците во базата на податоци и прикажувајте ги алармните координати на одредена локација, додека полицијата на екранот ја прикажува природата на локацијата на инцидентот, времето, плановите на страниците и другите информации може да се следат реално време Контрола на безбедносната состојба во регионот, модерната единица мора да има комплетен сет на интелигентен алармен систем.

Затвор периметар за да се спречи

Затворите, како места каде што се наоѓаат затвореници на криминал, се еден од најважните аспекти на социјалното управување. Многу е тешко да се притвори и управува. Штом се случи прекин на затворот, тој лесно ќе предизвика сериозни штети и влијание врз социјалниот поредок и стабилноста. Затоа, строгите безбедносни мерки се примарна заштита на управувањето со затворите.

Периметарскиот одбранбен радар може да ја контролира врската на камерата, следејќи го wallидот во рамките на предупредувачката линија на секои 100 метри (во зависност од околината на локацијата за да изберете различни модели) за да инсталирате радар околу употребата на принципот за откривање радар на милиметарски бран за да формирате должина од 100 метри, Висока 6 метри, Кога сомнителниот персонал влегува во зоната на предупредување или ја преминува предупредувачката линија, радарот ги мери растојанието, насоката и брзината на сомнителните лица од радарот и ги испраќа до центарот за контрола на зад сцената преку комуникациската мрежа. Контролен центар Решете ја растојанието, брзината и насоката на сомнителните лица од радарот и контролирајте го објективот за зумирање на моќноста на фотоапаратот според информациите за растојанието за да може јасно да се зафати областа каде што се наоѓаат сомнителните лица. Контролниот центар во исто време со врската со центарот за набудување, релевантните информации испратени до контролниот центар, софтверската платформа автоматски ќе се појави во алармната електронска мапа, ќе се поврзат видео слики и во повеќе назначени монитори во исто време ќе се појави pop-up аларм локација видео екран, систем и видео Следење на врската и може да ги следи сликите во областа за автоматско префрлување на голем екран.

Очекувајте ја иднината

Безбедносен радар се појавува на безбедносниот пазар ново техничко средство? Шенжен безбедносна експо, штотуку видовме микрокосмос, тековната радарска детекција е широко користена дома и во странство, со дигитален надзор со висока резолуција PTZ, високи безбедносни периметарски барања на пазарот обезбедува поефикасни решенија. На аеродромите, пристаништата, бунарите за нафта, мрежите за напојување, железничкиот сообраќај, затворските станици и другиот висок безбедносен периметарски пазар има зрел и широко користен на повеќе цивилни пазари, откривањето на радарите и безбедноста имаат широки изгледи на пазарот. Верувам дека безбедносната експона Шенжен е само почетна точка, безбедносните решенија засновани на радар ќе бидат следната највисока технолошка точка, ајде да очекуваме да очекуваме!

ПРЕВ: Екстремно искуство: Нанорадар го најавува софтверот за радарски тестирања на континенталниот ARS 408-21 NSM алатки, бесплатно испитување

СЛЕДНО: Извршен директор на Нанорадар Технологија Zhоу Квентин: 24GHz милиметарски бран радарски сензор услуги со најголема испорака во четири големи целни пазари