сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Радарскиот сензор станува дел од концептот за безбедност на AIoT, што води нова ера на безбедност!

Време: 2022-01-24 Посети: 35

Во традиционалниот безбедносен систем, компатибилноста на секој платформски систем е прилично ниска, а постои недостиг од ефективно спојување на повеќедимензионални податоци во општата безбедност. Треба да се решат многу предизвици како што се приспособливоста кон животната средина, непријателството при работењето и неефикасноста.

图片 1

AIoT (Вештачка интелигенција Интернет на нештата) ги интегрира AI (Вештачката интелигенција) технологија и технологијата IoT (Интернет на нештата), генерира и собира огромни податоци од различни димензии, ги складира во облакот и работ, а потоа ги анализира преку големи податоци, и Повисоката форма на вештачка интелигенција ја реализира дигитализацијата на сите нешта, интелигентното поврзување на сите нешта и реализацијата на повеќедимензионална безбедност на сензори.

图片 2

Радарска видео аналитичка фузија: Радарот со микро бранови и видео аналитиката целосно ги користат соодветните предности на сензорите и ги даваат нивните максимални соодветни јачини;

Интегрирајте ја технологијата за вештачка интелигенција: усвоете ги координатите за ID на целта, растојанието, аголот, брзината, типот и целта дадени од радарот, а потоа поставете ја видео камерата за да направите анализа на видот.

Предности на системот:

Интелигентна идентификација на повеќе цели: Радарот поддржува способност за откривање и следење до 32 цели во исто време, и лесно идентификување на човечки упадни цели во режимите на бавно ползење, брзо трчање, сквотирање итн.

Следење целна анимација

Следење во реално време на подвижни цели:Областа за одбрана може да се прилагоди како област за филтрирање, област за рано предупредување и област за аларм. Може активно да ја следи целта што влегува во зоната за рано предупредување и аларм во реално време и да враќа назад до домаќинот за да постигне активирање на алармот.

图片 4

Одлично намалување на обемот на работа:Радарот активно детектира цели во движење и испраќа алармантно, безбедносниот оператор не треба секогаш да биде на лице место. Секогаш кога има алармантно, таму оди таму и проверува.

Прилагодливост на животната средина:Системот исполнува 7x24 часа заштита во реално време, се прилагодува на различни сурови временски услови како дожд, снег, магла, песок и прашина. 


Тест за повеќекратни режими на упад


Решение за производот:

Шема 1: Радарски сензор + сирена за аларм + домаќин/контролна табла за аларм

Шема 1: Радарски сензор + сирена за аларм + домаќин/контролна табла за аларм

Апликации:

Радарскиот систем не бара комплицирано кабли и лесно се инсталира како камера. Погоден е за апликативни сценарија (затвори, бензински пумпи, музеи, кампови, плоштади, пристаништа, електрична енергија, нафтени полиња, складишта за нафта итн.).

图片 9

Периметарско обезбедување на музеј

图片 9

Периметарско обезбедување на бензинска пумпа

图片 10

Безбедносен мониторинг на електрана

ПРЕВ: Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE

СЛЕДНО: [Иновативна апликација] Радарот со милиметарски бран му помага на јаглеродот да ја достигне максималната безбедност на енергетскиот периметар