сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

NHTSA или ќе го надгради стандардот за безбедност со пет starвездички: откривање на слепи места на BSD или ќе биде стандарден

Време: 2017-03-15 Посети: 59

Апстракт:Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата (NHTSA) спроведе тест за несреќа користејќи систем за оценување на безбедноста на возилото со пет starвездички. Според извештаите на странските медиуми, NHTSA или во 2018 година ги усвојуваат барањата за откривање на слепи места на BSD по тестот на системот за безбедност на возилата со пет starвездички, за да се промовира технологијата за откривање на слепи места на BSD, да станат 19 модели на стандардот. NHTSA при неодамнешниот тест за симулација на безбедност, евалуацијата на технологијата за откривање на слепи места на BSD може да избегне најмалку 62,000 судири, што значи најмалку 3,000 случаи за да се избегне повреда или 61-95 несреќи со смртни последици.

Странските медиуми рекоа, NHTSA или размислете за тестот со пет starвездички POV, POV Pass-by и SOV pass-by три сценарија за да ја тестирате функцијата за откривање на слепи места на BSD, што е, со брзина рамо до рамо, еднострано претекнување, и двете страни претекнуваат и други сцени.

Систем за следење на слепи места

Слепата точка се следи врз основа на ултразвучни и радарски сензори од страната и задниот дел на возилото. Системот ја следи задната и задната страна на возилото. Системот за следење на слепите места нема да го активира системот на сензори кога нема возило зад соседната лента. Системот не е одговорен за откривање дали возилото отстапува од оригиналната лента.

Радарските сензори (како што е K-LC2 на RFbeam) или камерата се одговорни за следење на задниот и страничниот простор на патот на возилото и прикажување на визуелен сигнал на надворешните ретровизори за да се покаже дали има автомобил во движење во областа на слепата точка. Некои модели, исто така, даваат дополнителни тактилни предупредувања за возачот кога сакаат да ја сменат лентата (со вртење на светлата) без оглед на присуството на возило во областа на слепо место, односно вибрирање на нивните седишта. Иако секој производител на автомобили се користи за предупредување на возачот за различен дизајн, но задното ретровизорче во близина на индикаторот е потребно.

Таканаречената слепа точка, односно од колоната Б на возилото за блокирање на задниот поглед. Кога системот открие опасност, жолтото предупредувачко светло на страничното ретровизор или внатре во колоната А ќе почне да трепка.

Различни цени на автомобилите на системот со различни наслови, главно поделени во следење на слепо место, следење на слепо место, информативен систем на слепо место, но всушност се истата функција на системот. Првите двајца користат почесто, само Форд, Волво, Линколн ќе бидат таков информативен систем за слепо место. Ауди се нарекува странична асистенција. Некои цени на автомобилите ќе се нарекуваат активно откривање на слепи места. Соодветно на тоа, постојат активни откривање на слепи точки, постои пасивно откривање на слепи места, а втората е способност за откривање како и претходната. Некои пасивни системи само по автомобилот над браникот на автомобилот, за да можат да детектираат, едноставно, откако автомобилот ќе биде настрана од автомобилот, додека други можат да го детектираат задниот дел од каросеријата во рамките на 3-5 возила.

Предупредувањето за поаѓање од лентата е одговорно за откривање дали возилото управува со тековната лента. Предните информации се собираат со помош на фотоапарат за преден поглед поставен на задниот дел од шофершајбната. Кога сопственикот ќе ја смени лентата, возачот ќе добие визуелно предупредување на екранот на контролната табла.

BSD е опремен со брендот и моделите во основа се луксузни модели, верувам дека ќе има се повеќе возила за инсталирање на овој систем.

Преглед на радарот CAR70 со среден дострел

Функции на производот

CAR70 е многу исплатлив систем за радарски сензори со милиметарски бран од среден опсег K со растојание за следење од 50 метри. Со режим на модулација LFM + FSK со голема сложеност, CAR70 може да открие растојание, агол со голем опсег и точност на брзината.

CAR70 има функции на откривање на слепи места (BSD), асистент за промена на лента (LCA), предупредување за заден крст сообраќај (RCTA), функција за асистент за излез (EAF), предупредување за попречен сообраќај (FCTA) итн. Дијаграмот на функцијата на производот е како следи:

Дијаграм на функции CAR70

ЦРТ70 контура цртање

CAR70 сензорот МОANЕ интерфејс за комуникациска мрежа ја следи спецификацијата ISO11898-2, стапката на комуникација од 500Kb / s. Универзалниот интерфејс за надворешна комуникација е лесен за интеграција со компјутер или други ADAS модули.

Мапа на опсегот на детекција на системот

Дијаграм на функции CAR70 BSD / LCA

Дијаграм на функции CAR70 EAF

Дијаграм на функции CAR70 RCTA

ПРЕВ: Нанорадар беше награден како еден од водечките производители на радари во областа Хај-тек на Чангша

СЛЕДНО: UV технологија избегнување на судир технологија нов пробив: висок напон линија стабилна 20 метри, над имагинацијата