сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Радар за рано предупредување за сообраќај на Нанорадар за побезбедно патување

Време: 2022-01-24 Посети: 33

За какви сценарија е погоден радарот за предупредување за брзина?

 

图片 1


• Потсетник за сообраќајот што доаѓа на свртувачки патишта и раскрсници
• Потсетник за ограничување на брзината во болниците, кампусите и парковите

• Потсетник за ограничување на брзината на експресни и урбани патишта

• Подрачја подложни на несреќи

 


 

 

Кои се предностите на радарот за повратна информација за брзина?

 • Прифатете ја MMIC технологијата од 24 GHz, одлична способност против пречки

Прифатете напредна технологија за обработка на сигнал, чувствително мерење на брзина,време на одговор ≤20ms

Користејќи антена со теснобранови микроленти со рамен панел со независни права на сопственост, брзината е точна ипрецизноста е подобра од 1 км/ч

Мала големина, мала тежина, лесна инсталација и лесна интеграција

Може да покрие1-4 ленти, разликуваат насока на доаѓање и одење

Способност за следење на брзината на возилото до300m

Не е под влијание на временските услови и интензитетот на светлината, исполнувајќи ги барањата за сите временски услови и целодневни барања

 

Безбедност во сообраќајот и систем за рано предупредување

Преку интеграција на радар за мерење брзина, LED дисплеј, звучен и светлосен аларм, тој е надграден на активен метод за спречување и контрола на безбедноста во сообраќајот, со попрефинета перцепција и попаметно рано предупредување, а изграден е и канал за координација на информации за човек-возило-пат. за сите клучни раскрсници. Учесниците во сообраќајот обезбедуваат паметни безбедносни предупредувања за сите временски услови и цел ден за да создадат безбедно и уредно опкружување на патниот сообраќај.

图片 3

ПРЕВ: Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE

СЛЕДНО: Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE