сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Извршен директор на Нанорадар Технологија Zhоу Квентин: 24GHz милиметарски бран радарски сензор услуги со најголема испорака во четири големи целни пазари

Време: 2017-11-09 Посети: 44

Препечатено: електронски ентузијасти

【ПРЕГЛЕД Нанорадар Технологија е основана во 2012 година, за 5 години оваа компанија од дизајнот на антената до радарскиот производ со милиметарски бран, процесот исто така доживеа многу пресврти, низ многу заобиколувања. Г-дин ouоу Квентин, извршен директор на Нанорадар технологија рече дека во последниве години, Нанорадар има суштински напредок во технологијата и проширувањето на пазарот. Радарот со милиметарски бранови од 24GHz се појави во снабдување со волумен. Повеќе од 150 клиенти во 10 земји во светот ги користат своите производи. Тој посочи дека постои голема предност на технологијата Нанорадар во правењето радар со милиметарски бран, а тоа е да се реализира флексибилно прилагодување на алгоритмите и спецификациите.

Според истражувањето спроведено од агенциите на домашната индустрија, обемот на продажба на домашниот радар со автомобилски милиметарски бранови во 2014 година бил околу 1.2 милиони, а во 2015 година околу 1.8 милиони. Главната апликација е радар со краток опсег (24GHz) за откривање на слепи места и потсетување на задното возило, по два за секое возило. До 2020 година, ако 15% од собраните возила радари на милиметарски радарски автомобили во Кина, а потоа собрани 2 по возило, радарот со милиметарски бранови се очекува да бара во 2020 година скоро 9 милиони, петгодишна сложена стапка на раст од околу 50% . Во таков брзорастечки автомобилски пазар на електроника, странските компании го монополизираа пазарот на висока класа, додека блокадата на технолошкиот чекор напред, влезе во областа на присуството на Кина е особено вредна.

Главната радарска лента за автомобилски милиметарски бранови дома и во странство е 24GHz (за радари со краток и среден дострел, 15-70m) и 77GHz (за радари со долг дострел, 100-200m). Во моментов, радарот со милиметарски бранови од 77GHz е во основа монополизиран од странски производители, „Бош“, „Континентал“, „Делфи“, „Денсо“, „ТРВ“, „Фуџицу“ се светски главни снабдувачи. Домашниот радар со милиметарски бранови од 24GHz, во моментов позрели производи вклучуваат nanoradar Technology и Xiamen imsemiand други компании 24GHz радар со краток дострел со среден дострел и чипови.

Нанорадар Технологија е основана во 2012 година и сега е скоро пет години историја, од дизајнот на ратарската антена со милиметарски бранови до производот, процес кој помина низ многу подеми и падови, помина низ многу заобиколувања. Г-дин ouоу Квентин, извршен директор на Нанорадар технологија, рече дека во последниве години Нанорадар има значителен напредок во технологијата и проширувањето на пазарот. Радарот со милиметарски бранови од 24GHz се појави во волуменско снабдување, повеќе од 150 клиенти во 10 земји низ светот ги користат своите производи. Тој посочи дека сè уште постои многу голема предност во правењето радар со милиметарски бран, што е да се реализира флексибилно прилагодување на алгоритмите и спецификациите.

Извршен директор на Нанорадар Технологија Zhоу Квентин

Нанорадар технологија во радарот со милиметарски бранови од 24GHz, кои се главните производи? Кој е неговиот главен целен пазар? Кои се главните успешни апликации? Кои се конкурентските предности на компанијата и идниот план за развој? Со овие прашања, репортерот го интервјуираше извршниот директор на Нанорадар Технологија Zhоу Квентин.

Според фирмата за истражување на пазарот „Плункет рисрч“, се проценува дека до 2020 година, ќе има скоро 70 милиони радарски системи со милиметарски бранови во светот до 2020 година, со CAGR од околу 24% во 2015-2020 година. Како мислите за развојниот тренд на радарот со милиметарски бран на кинескиот пазар?

Ouоу Квентин: Врз основа на истражувањето на радарите за автомобилски милиметарски бранови, започнато во 1960-тите, главно во Германија, САД, Јапонија и други развиени земји. Во 21 век, како што расте побарувачката на пазарот за автомобили, таа ќе започне да цвета. Главно од копното, Хела, Бош, Денсо, Автолив, Делфи и други компании, особено ратарски бран со милиметарски 77GHz, Бош, Континентал, Делфи, Денсо, ТРВ, Фуџицу е водечки снабдувач во светот.

Домашните производители започнаа доцна, со постепено отворање на странски чипови по 2013 година, земјата влезе во период на брз развој. По четири години развој, постигнати се некои достигнувања. На пример, радарски производи со краток дострел милиметарски бранови на Кина Аутомотив 24GHz Според нецелосни статистички податоци, во 2017 година, домашните радарски пратки од 24GHz се проценува дека се повеќе од 100,000 парчиња. Како што трошоците опаѓаат, сценаријата за апликација ќе се прошируваат и се проценува дека растот ќе биде најмалку двапати поголем во 2018 година. Кина радар на милиметарски бранови од 24GHz отвори дупка во синџирот на индустрија, исто така, го поддржува совршенството, странските производители сакаат повторно да го нападнат кинескиот радарски милиметарски радар, уште потешко, веројатно три години, цената на кинескиот нож дефинитивно ќе покаже на странските производители.

Основната технологија на радарот со милиметарски бранови од 77GHz е главно монополизирана од странски производители. Иако некои кинески производители веќе имаат прототипови, направени се некои достигнувања во технологијата. Сепак, сè уште има многу начини да се тргне за производство. На долг рок, радарот со милиметарски бранови од 24GHz веќе има здрава основа во Кина и неговата политика се следи. Новата верзија на C-NCAP ја вклучува AEB. Под двоен поттик, производството на производи од 77GHz е само прашање на време.

Од гледна точка на индустрискиот ланец, основната домашна синхронизација може да добие основни чипови со високи перформанси во странство, странските земји биле поотворени кон домашните, додека голем број домашни производители на чипови почнале да ги присилуваат, како што е Xiamen imsemi линија, сегашната 24GHz чип да се направи е многу добар. Во јадрото на технологијата на обработка, особено 24GHz е многу зрел, единствениот јаз може да биде процес на дизајнирање на производот, процесот трае време да се акумулира, има уште простор за подобрување, преку голем број тестови и подобрувања, јазот има стануваат сè помали и помали.

На пазарот на радари од 24GHz, ве молам, воведете мејнстрим производи на производи од технологијата Нанорадар? Кои се најголемите конкурентски предности на овие производи во споредба со нивните конкуренти?

Ouоу Квентин: 24GHz милиметарски бран радар, главно користен во BSD, LCA, RCTA, EAF, FCTA, 77GHz милиметарски бран радар е главниот тек на напредната насока на возилото, главно користен во системот ACC, AEB. Од гледна точка на употребата, полесна е калибрацијата од 24GHz, покомплицирана од 77GHz.

Нанорадар според различната побарувачка на пазарот за различни производи, вкупно шест главни категории од 17 производи, производот се фокусира на четири главни категории на пазари, паметен пазар за безбедност, автомобилска берза, лет со безжичен авион, пазар на вештачка интелигенција, секој пазар има уникатен својства на производот.

1 、 паметен пазар за безбедност, карактеристики на побарувачката: долги растојанија, широк агол, бавна цел на ниско откривање. Нанорадар Технологија лансираше опсег на откривање NSR300W од 450 метри погоре, но исто така и глобалниот безбедносен пазар за откривање на еден од најоддалечените радари од 24GHz.

 2, автомобилската берза, главниот фокус на сложената обработка на сигналот под сцената, за да се исклучи нередот на радарот, така што не се лажни позитиви, пропусти, цената мора да биде конкурентна, сегашните цени на CAR28T се постигнати од странските радари, целосен цут во автомобилскиот пазар и специјалните возила.

 3 、 UAV пазар, NRA24 со стабилна и сигурна изведба во областа на заштитата на растенијата UAV окупирана половина од животната средина може да се прилагоди на операциите за заштита на растенијата, за да се исполнат стабилно спречување на пречки од 30 метри, 50-метарски стабилен терен да се следи

„Радарските производи од 24GHz и 77GHz не се исклучуваат меѓусебно. Тесната технологија од 24GHz е во голема мерка нерегулирана и може да се користи во многу делови на светот. Покрај тоа, ценовната предност на оваа технологија е значителна предност и за малите автомобили Каде сте. "

Кои се главните случаи на успешна примена на радарски производи со милиметарски бранови на Нанорадар? Каква е соработката на клиентите во светот?

Ouоу Квентин: Радарските производи на Нанорадар ги користат повеќе од 150 клиенти во 10 земји во светот. Случаите со клиенти опфаќаат пазар на паметна безбедност, берза за автомобили, лет за помош на авиони и пазар на вештачка интелигенција.

Програма за радарско поле без екипаж 1 + N Случај:

1. Според една статистика, 89% -96% од несреќите при судир на брод може да се припишат на сопствени причини, вклучително и очигледни и потенцијални причини. Како ефикасно да се реши проблемот со избегнување на кратки растојанија на препреки без бродови, светот е голем проблем.

2, Нанорадар технологија Радијален милиметарски радарски раствор против судир: 1 + N (SP70C) радар со милиметарски бран, радар со должина на милиметарски бран и радар со милиметарски бран со среден дострел, на далечина може да се избере од 100 метри до 450 метри радар за да се постигне избегнување на судир напред, според областа на покриеност и големината на бродот, според реалната состојба да се избере радар со милиметарски бран на средно растојание за да се постигне заштита од ќорсокак од 360 °.

Беспилотниот систем против судир заснован на радар со милиметарски бран го прифаќа системот FMCW, кој може да ги измери растојанието, брзината и аголот на целта, и има добра способност да ги потиснува брановите. Тоа е добро решение за овој тежок проблем на избегнување на блиски пречки на бродот без екипаж. Во моментов има повеќе од 5 производители на бродови без екипаж што ја користат оваа програма.

Кои се предностите на вашата компанија да го привлече вниманието на инвеститорите? Кој е идниот план за развој?

Ouоу Квентин: Нанорадар технологија е столбот на производителите на радари со милиметарски бранови во Кина. Спроведе детално истражување во области како радар со милиметарски бранови и паметни антени. Презеде 3 проекти финансирани од владата на сите нивоа и аплицираше за 9 патенти за пронајдоци. Нанорадар Технологија успеа да развие радарски производи со 17 милиметарски бранови и 4 или повеќе производи за да оствари продажба на волумен, да постигне повеќе од трипати годишен раст, развојот на производите вклучува 1T1R, 1T2R, 1T4R, 2T4R, како и Т и други Р радарски производи на системот 8.

Според различни сценарија за примена, растојанието помеѓу сондирачките лица може да достигне 300 метри во моментов, точноста на аголот на мерење е подобра од 1 °, а точноста на опсегот е подобра од 0.3 метри. За тестирање на возилото, опсег на откривање до 500 метри, точност на брзината подобра од 0.1m / s.

Милиметарскиот бран радарска технологија прифаќајќи го системот MIMO е важна насока на идните производи. Радарскиот систем МИМО може целосно да ги искористи предностите на виртуелната бленда и значително да ја подобри точноста на мерењето на аголот, што е од големо значење за полето на автомобилскиот радар. Во автомобилското радарско поле, околината на патот е крајно комплицирана. Нашиот тим го задржа меѓународното напредно ниво во областа на радарската технологија МИМО и може брзо да ја окупира командната висина на технолошкото поле. Радар е во водство во воведувањето технологија за вештачка интелигенција за подобрување на брзината на откривање и намалување на лажните аларми преку самостојно учење за да се постигне претекнување во аглите и пробивање на блокадата на технологијата на странските производители 


ПРЕВ: Изложба за безбедност на Шенжен: радарска апликација за безбедност на новиот мотор

СЛЕДНО: 【Алетиметарски мотор】 Нанорадар објавен: МОЕ на интерфејс UAV-висинометар радар со милиметарски бран