сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Нанорадар објави радарско решение за откривање област за заштита на складиштето нафта

Време: 2018-12-14 Посети: 110

【Апстракт】 За да се осигури безбедноста на производството во магацинот за нафта, бензинската пумпа и станицата ТНГ (течен нафтен бензин), соодветниот надлежен оддел континуирано ги зголемуваше инвестициите во изградба на контрола на пожар, безбедносна проверка и безбедносен систем. После тоа, безбедносниот систем постојано се надоградува и постојано се применуваат разни нови технологии и производи на безбедносниот систем на складиштето за нафта, бензинската пумпа и станицата ТНГ.

Депото за нафта, бензинската пумпа и станицата ТНГ складираат и продаваат запаливи и експлозивни производи, кои припаѓаат на опасност од пожар од класа „А“, згора на тоа, многу е лесно да се предизвикаат безбедносни несреќи во услови на операција под висок притисок. Затоа, безбедноста и сигурноста се врвен приоритет во тешкото управување со складиштето нафта. Ваквото опкружување за апликација е опфатено со голема површина, многу тешки метални бариери во комплексот, комплексни околни услови и закани за упад, вклучувајќи возила и пешаци и сл. Без оглед на безбедносната технологија што се применува, таа секогаш ќе биде ограничена со својата сигнална карактеристика. Сега е распоредена интеграција на повеќе сензори како безбедносен радар за област, можните закани за упад се откриваат однапред за предупредување. Со радарска технологија, можеме да обезбедиме интелигентно, навремено и активно безбедносно решение за заштита на складиштето на маслото за да се обезбеди сигурност и безбедност.


Вовед во решение

Нанорадар NSR300WVF радарски видео-интеграциски безбедносен систем, радарот ја детектира и предупредува целта кога ќе влезе во областа на одбраната. Во исто време, точната позиција на целта се бележи со растојанието, аголот и брзината. Системот совршено ги интегрира радарскиот и видео надзорот, носејќи интеграција на активното откривање, висока чувствителност и видливост и на видео и на радарска технологија, што во голема мера ја подобрува стапката на детекција под сложената околина на системот.


Карактеристики на решението:

ИнтелигентноTДонесува интелигентен алгоритам, може активно да учи, има можност самостојно да ја разликува целта и способноста да се прилагоди на околностите, системот може да биде поврзан со различни прилагодени платформи.

3Д-заштита :IdeoВидео и радар и друга мулти-технолошка фузија се усвоени за да се создаде 3Д-систем за заштита, кој може да ги идентификува сите видови подвижни цели на 300 метри.

Активна заштитаRadРадарот активно пренесува електронски бран 8 пати во секунда и ги прима назад рефлектираните бранови на целта за откривање, а потоа ги добива целните азимут и растојание. Во исто време, набvationудувањето на целта за следење во реално време може да се изврши преку визуелна камера за да се идентификува сомнителната цел и да се постигне активна безбедност на алармот.

Следење на повеќе целиRadРадарот има можност да открие и следи до 32 цели, а радарот поддржува синхроно излегување на повеќе од 10 цели во исто време, обезбедувајќи најточни резултати за откривање во најкусо време.

Системски софтверСистемот е едноставен и лесен за ракување и содржи функции како поставување на одбранбена површина, приказ во реално време, функција за снимање и репродукција на заштитна област итн.

КомпатибилностIthСо отворена структура, таа може флексибилно да се интегрира во друга платформа преку SDK или протоколи. Функциите, како што се статистички податоци за пребарување аларм, излез за видео-аларм, записи за аларми, итн. Може да бидат отворени за интеграција на трети страни.


Примената на случај

На околу 150м * 400м се опкружени со патишта и центрирани на големи метални згради како фотографија погоре за повикување, 2 комплети радарски системи се инсталирани во позиционите точки и активно откриваат во заштитната област. Со опсег на откривање радар ± 45 °, опсег на откривање 450 m, може целосно да ги задоволи барањата на клиентот. Откако системот е инсталиран и поставен, радарскиот систем може постојано и јасно да ги следи луѓето што се движат и автомобилите во покриената област. Следното е интерфејс за приказ на софтвер.

Клучни технологии

Технологија на формирање дигитален зрак

Во споредба со традиционалниот радар со една низа, моќта на пренесување на дигиталниот радар со повеќе зраци е многу помала од радарот со една низа за истото растојание за откривање на целта. Со други зборови, за истата моќ на пренесување, максималното целно растојание што радарскиот систем може да го открие е поголемо од радарот со една низа.

Шема на радар со повеќе зраци

DBF (Digital Beam Forming) технологијата може ефикасно да го зголеми опсегот на откривање радар, точно да го измери аголот на целта и ефикасно да го постигне следењето на целта. Во споредба со аналогниот мулти-зрак, технологијата за формирање дигитален зрак има предности на ниска цена и лесна реализација на произволен зрак.

Интелегентна технологија за класификација на целта на упадот

Една од причините зошто радарот покажува исклучителни предности во безбедносната индустрија е што радарот има одлична способност за откривање на динамички цели. Сепак, занишаните дрвја и треви лесно можат да се откријат од радарите како цели, кои се познати како лажни извештаи за аларм. Со цел да се разликуваат целите, Нанорадар го воведува радарот со интелигентна класификација заснована врз учењето на АИ, алгоритмите собира голема количина на податоци за моделот на алгоритам за обука, постигнувајќи добар ефект на класификација при реална примена. На овој начин радарот може ефикасно да разликува луѓе, возила и дрвја итн.

Спецификација на производот NSR300WVF

За Нанорадар :

Соработка со технологијата „Нанорадар“. е основана на 18 јануари 2012 година, со фокус на истражување и развој, производство и продажба на интелигентен радарски сензор со милиметарски бран.

Радарскиот сензор на Нанорадар главно се користи во беспилотни летала, безбедност од висок степен, интелигентен транспорт, активна безбедност на автомобилот и управување без екипаж, индустриска контрола и други полиња. Нашите производи опфаќаат фреквентен опсег од 24GHz, 60GHz, 77GHz, рапидно се развиваме во последниве години и имаме широк спектар на групи на клиенти во областа на безбедноста, транспортот, аеродромите и другите индустрии.


ПРЕВ: „Нов чекор напред, ново ниво“ Нанорадар објави радар со алтиметар 200 метри

СЛЕДНО: Успешно лансирање на радар со краток дострел 77GHz за избегнување на судир од NanoRadar