сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Нанорадар објави нов фирмвер на UAV-алтиметар - што може директно да се поврзе со Ardupilot

Време: 2019-08-01 Посети: 259

Со цел подобро да ги поддржат развивачите да користат радарски алтиметар, технологијата NanoRadar разви сет на протокол на радарски софтвер за контрола на летот со отворен извор ArduPilot. Без промена на изворниот код за контрола на летот ArduPilot, можеме брзо да го искористиме нашиот радарски алтиметар со бранови со милиметарски NRA15 и NRA24 со неколку едноставни чекори за поставување на параметрите ArduPilot. 

Од овој начин, тоа може да скрати повеќе од 30% време за проценка на производот и тест за перформанси, тоа ќе биде значително подобрување на ефикасноста на развојот на нов производ.

Започнете од самиот почеток, само три чекори:

Чекор 1: Поврзете радар со интерфејс за контрола на летот (пример како интерфејс на хардверската платформа Pixhawk TELEM2);

Чекор 2: Поставете го параметарот на сериската порта на TELEM2;


Чекор 3: Поставете го параметарот на радарската библиотека;

Зачувајте и рестартирајте ја контролата на летот откако ќе ги завршите горенаведените Поставки (ве молиме контактирајте ја продажбата за одредени поставки на параметрите), а потоа може да се изврши тест на отворено.

Пикшак

Коцка

Pixracer

CUAV v5

Бигл коска сина

Ерле-мозок

F4BY

Отворена пилотска револуција

PXFmini RPi Нула штит

TauLabs Sparky2;


Вовед во радар NRA15:

NRA15 е компактен радарски алтиметар со K-band, специјално за прецизна навигација со UAV. Донесува 24GHz-ISM-опсег, со предности на прецизност на мерење од 4cm, опсег на откривање MAX 100 метри, мала големина, голема чувствителност, мала тежина, лесна интеграција и стабилни перформанси, што ги задоволува барањата за апликација во беспилотното летало (UAV), хеликоптери, мали воздушни бродови и друго поле. 

За фирмверската платформа на контролата на летот со отворен извор Pixhawk:

Pixhawk е напреден автопилот дизајниран од PX4 отворен хардверски проект и изграден од 3Д роботи. Се одликува со напредна технологија на процесори и сензори од ST, како и оперативен систем NuttX во реално време, што овозможува неверојатни перформанси, флексибилност и сигурност за контрола на кој било автономен авион. Водечкиот модул на Pixhawk ќе доаѓа со нови периферни уреди, вклучувајќи дигитален сензор за воздушна брзина, надворешна поддршка за индикатор за повеќе бои во боја и надворешен магнетометар. Сите периферни уреди автоматски се откриваат и конфигурираат.

Адреса на веб-страницата на софтвер за контрола на летот со отворен извор Ardupilot: https://github.com/ArduPilot/ardupilot


ПРЕВ: Успешно лансирање на радар со краток дострел 77GHz за избегнување на судир од NanoRadar

СЛЕДНО: Нанорадар ги поканува партнерите да ни се придружат на CPSE 2019 во Шенжен Кина