сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE

Време: 2022-04-28 Посети: 32

Во текот на 26-ти и 29-ти декември 2021 година, 18-та Кинеска изложба за јавна безбедност се одржа во Шенжен Кина. Со компаниите од групата Novasky, Nanoradar ги претставува своите производи и решенија за безбедност на радарот AioT и следење сообраќај. 

Нанорадарски моменти на технологија на изложбата:


图片 1

图片 2


Предизвиците за тековното видео од камерата:

Податоците за видео безбедност реализираат само една точка на разузнавање и сè уште не ги решиле сите безбедносни проблеми. Недостига ефективно спојување на повеќедимензионални податоци и треба да се решат предизвиците како што се приспособливоста кон животната средина, непристојноста кон корисниците и неефикасноста.

图片 3

Тешко време: видеото од камерата може лесно да биде погодено од тешки временски услови, тешко е да се постигне откривање на сите временски услови;

Лажна тревога: Како и во жешкото летно опкружување, голем број комарци, пари итн. може да предизвикаат лажни аларми, грешки во идентификацијата итн.;

Ограничено препознавање: поради влијанија од околината, активното рано предупредување на долг дострел е ограничено, а видеата најчесто се користат само за снимање видео.

AIoT ја зајакнува традиционалната безбедност:

图片 4

Во традиционалниот безбедносен систем, компатибилноста на секој платформски систем е прилично ниска, а постои недостиг од ефективно спојување на повеќедимензионални податоци во општата безбедност. 

AIoT (Artificial Intelligence Internet of Things) = AI (Artificial Intelligence) + IoT (Интернет на нештата);

AIoT интегрира AI технологија и IoT технологија, генерира и собира огромни количини на податоци од различни димензии преку Интернет на нештата и ги складира во облакот и работ, а потоа преку анализа на големи податоци и повисоки форми на вештачка интелигенција да ја реализира дигитализацијата на сè. и интелигентното поврзување на сè за да се реализира мултидимензионална заштита на перцепцијата.

Микробрановите радарски сензори внесуваат нова виталност

图片 5

Микробрановата е посебен вид радарска технологија која користи електромагнетни бранови со кратка бранова должина. Има карактеристики на продорна способност, за сите временски услови, добра еколошка приспособливост и така натаму.

Сигналот за електромагнетниот бран што го емитува радарскиот систем е блокиран од објектот на неговата патека на емисија и потоа се рефлектира. Со фаќање на рефлектираниот сигнал, радарскиот систем може да го одреди растојанието, брзината и аголот на објектот, целниот радар итн.;

Активна идентификација на целта, тридимензионална заштита, може активно да идентификува различни цели во движење, да реализира рано предупредување и аларм.

图片 7

Integrate artificial intelligence technology:  Use target ID, distance, angle, speed, type, and target coordinates given by radar to position camera video track and analysis.

图片 6


ПРЕВ: Фокусирајте се да бидете интегрирани: радарот за перцепција на протокот на сообраќај од 80 GHz на Nanoradar му дава на секој клиент извонредно искуство

СЛЕДНО: Радар за рано предупредување за сообраќај на Нанорадар за побезбедно патување