сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE

Време: 2022-01-24 Посети: 34

Во текот на 26-ти и 29-ти декември 2021 година, 18-та Кинеска изложба за јавна безбедност се одржа во Шенжен Кина. Со компаниите од групата Novasky, Nanoradar ги претставува своите производи и решенија за безбедност на радарот AioT и следење сообраќај. 

Нанорадарски моменти на технологија на изложбата:


图片 1

图片 2


Предизвиците за тековното видео од камерата:

Податоците за видео безбедност реализираат само една точка на разузнавање и сè уште не ги решиле сите безбедносни проблеми. Недостига ефективно спојување на повеќедимензионални податоци и треба да се решат предизвиците како што се приспособливоста кон животната средина, непристојноста кон корисниците и неефикасноста.


Тешко време: видеото од камерата може лесно да биде погодено од тешки временски услови, тешко е да се постигне откривање на сите временски услови;

Лажна тревога: Како и во жешкото летно опкружување, голем број комарци, пари итн. може да предизвикаат лажни аларми, грешки во идентификацијата итн.;

Ограничено препознавање: поради влијанија од околината, активното рано предупредување на долг дострел е ограничено, а видеата најчесто се користат само за снимање видео.

AIoT ја зајакнува традиционалната безбедност:


Во традиционалниот безбедносен систем, компатибилноста на секој платформски систем е прилично ниска, а постои недостиг од ефективно спојување на повеќедимензионални податоци во општата безбедност. 

AIoT (Artificial Intelligence Internet of Things) = AI (Artificial Intelligence) + IoT (Интернет на нештата);


AIoT интегрира AI технологија и IoT технологија, генерира и собира огромни количини на податоци од различни димензии преку Интернет на нештата и ги складира во облакот и работ, а потоа преку анализа на големи податоци и повисоки форми на вештачка интелигенција да ја реализира дигитализацијата на сè. и интелигентното поврзување на сè за да се реализира мултидимензионална заштита на перцепцијата.Микробрановите радарски сензори внесуваат нова виталност

图片 5


Микробрановата е посебен вид радарска технологија која користи електромагнетни бранови со кратка бранова должина. Има карактеристики на продорна способност, за сите временски услови, добра еколошка приспособливост и така натаму.

Сигналот за електромагнетниот бран што го емитува радарскиот систем е блокиран од објектот на неговата патека на емисија и потоа се рефлектира. Со фаќање на рефлектираниот сигнал, радарскиот систем може да го одреди растојанието, брзината и аголот на објектот, целниот радар итн.;

 Активна идентификација на целта, тридимензионална заштита, може активно да идентификува различни цели во движење, да реализира рано предупредување и аларм. 

Радар интегриран во АioT Безбедност

Radar видео интеграција: милиметарски бран радар и фузија на видот целосно искористете ги соодветните предности на сензорите ииспорача максимални перформанси.

图片 6

Интегрирајте ја технологијата за вештачка интелигенција: Користете целID, растојание, агол, брзина, тип и целни координати дадени од радарот до позиција видео песна и анализа на камерата.

图片 7

ПРЕВ: Радар за рано предупредување за сообраќај на Нанорадар за побезбедно патување

СЛЕДНО: Радарскиот сензор станува дел од концептот за безбедност на AIoT, што води нова ера на безбедност!