сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Нанорадар алтиметар марширајќи во секторот за генерално воздухопловство во Америка

Време: 2018-02-28 Посети: 60

Кога луѓето славеа за новата 2018 година, ланецот на снабдување „Нанорадар“ сè уште го држи тврдината за да гарантира испорака до Соединетите држави. Она што е внимателно спакувано во кутијата е NRA24, сигурен и висок перформанс радарски алтиметар произведен од Нанорадар под меѓународен стандард, кој се применуваше на приватни авиони. Говорејќи за радарот, луѓето се запознаени со Патриотите, ТААД, Егис и другите воени радари од Америка. Зошто толку високо развиена радарска земја купува мал радар од Кина?

  Процветаниот развој на приватните авиони на САД. Зборувајќи за приватни авиони и општа авијација, мора да зборуваме за најголемата светска моќ на авијацијата --- САД, каде развојот на „воздушното такси“ достигна одредена фаза. Бидејќи сите лиценцирани пилоти во САД можат да летаат со приватни авиони, повеќе од 250,000 20,000 пилоти се чисти пилоти на приватни авиони. Во САД има 70 300,000 аеродроми, повеќето од нив се во сопственост на поединци и заедници. Истражувањата покажуваат дека XNUMX% од светските приватни авиони летаат во САД. Во моментов, Соединетите држави имаат повеќе од XNUMX XNUMX авиони за општа авијација и опфатија широко поле на примена како што се деловен авион, приватен авион, едукативен авион, воздушно прскање, воздушно набудување, јавен воздушен транспорт и „воздушно такси“ итн.

Клучната компонента на приватните авиони --- надметар:

  Кога станува збор за американскиот приватен авион, не можеме да го игнорираме неговиот клучен дел ---- алтиметар, што е инструмент што се користи за мерење на висината на леталото. Алтиметарот се потпира на барометар за да ја измери висината и да ја прикаже со нозе.

Како работи алтиметарот?

  Алтиметар на скоро авиони се калибрирани барометри, кои ја прикажуваат висината со пресметување на атмосферскиот притисок. Со статичко пристаниште, софистициран лост и систем на запчаници од надворешната страна на авионот, може да се измерат сите атмосферски промени, кои можат да се претворат во податоци за надморска височина. Овие алтиметри мерат висина едноставно со мерење на атмосферскиот притисок во споредба со нивото на морето. Сепак, врз неговата изведба во голема мерка влијаат временските услови. Временскиот систем може да предизвика флуктуации на притисокот и да доведе до несигурна пресметка на надморската височина. Како одговор на овие предизвици, многу авиони додаваат радарски височини на инструментите на авионите.

Колку точно работи радарскиот алтиметар?

  Радарскиот алтиметар е со висока ефикасност и перформанси применети и кај брзите и во ниско летачките авиони. Како што сите знаеме, времето и промената на брзината на летот ќе влијаат на ефикасноста на читањето на барометарот на информациите за надморската височина. Сепак, радарскиот алтиметар дава прецизно читање, без разлика колку брзо лета авионот. Тоа е затоа што патувањето на радарскиот бран до и назад меѓу авионите и земјата трае во секунда.

Зошто да изберете Нанорадар NRA24?

  NRA24 е компактен радар со алтиметар K-опсег развиен од Hunan Nanoradar Science & Technology Co., Ltd. Тој усвојува фреквентен опсег 24GHz-ISM со точност на мерење од 2 cm. Неговата компактна големина, висока чувствителност, мала тежина, лесна интеграција и сигурни перформанси одговараат на побарувачката на беспилотна воздушна платформа (UAV / UAS), хеликоптери, мали воздушни бродови и многу други апликации во широки полиња, а перформансите на производот се добро препознаени од многумина партнери.

Нанорадар НРА24 им помага на земјоделските авиони за прецизно прскање со пестицидиНанорадар NRA24 и помага на логистичкиот UAV за да постигне точна испорака на пакетот

Нанорадар SP25 / NRA24 му помага на леталото за прецизен падобран


Нанорадар NRA24 помош за цивилни приватни авиони / општа авијација при слетувањеЗа Нанорадар

  Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, Ltd е основана во 18 јануари 2012 година, насочена кон интелигентни сензори MMW и радарски серии за развој, производство и продажба на производи.

  Нанорадар главно маркетинг на беспилотни летала, безбедност од висок степен, интелигентен транспорт, автомобилска безбедност, возење без екипаж и други полиња, со производи што опфаќаат радари 24GHz, 60GHz, 77GHz. Брзиот развој на компанијата во последниве години, Нанорадар освои широк спектар на групи клиенти во безбедноста, транспортот, авионите и другите индустрии.

ПРЕВ: 【Алетиметарски мотор】 Нанорадар објавен: МОЕ на интерфејс UAV-висинометар радар со милиметарски бран

СЛЕДНО: Активна безбедност | Нанорадар ослободи регионален систем за видео радарски надзор од 450 метри