сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Мулти-димензионална фузија - Како рамен милиметарски бран помага да се обезбеди безбедна помош за тешка опрема

Време: 2019-11-26 Посети: 259

Добредојдовте на посетата на клиенти од групацијата Донгфенг мотор во посета на Нанорадар на 3 март 2016 година. Разговорите за истражување и индустријализација на ммв Брзите барања за безбедна помош на тешка опрема „Безбедност“ се вечна тема за автомобилските компании и потрошувачите. Безбедноста на тешките возила е поважна од онаа на обичните возила. Во Европа, владата ќе опреми чисти автомобили, резервоари за нафта и резервоари за течност со радарски систем за судир и видео систем. Во Кина, со финансиска, човечка и корпоративна слика оштетена од безбедносна несреќа на специјални автомобили, се повеќе сопственици на деловни активности ја сфаќаат важноста на радарот за безбедност во безбедноста на тешките возила.

Системска структура: се одржаа меѓу ...

Воведување на систем:

Решението „1 + N“ за избегнување на судир на тешка опрема, кое инсталира еден опсег од 77GHz од предната страна и неколку парчиња настрана, може да ги реализира функциите FCW, RCW 、 BSD / LCA. Решаена е тешкотијата за спречување судир при дизајнирање на системот АДАС со тешки возила со мала брзина.

Оваа шема може флексибилно да се конфигурира според областа на покриеност, а нивото на аларм за опасност може да се постави според растојанието, обезбедувајќи аудио и фотоелектрично рано предупредување, што може активно да ги отстрани скриените опасности, да спречи несреќи и да обезбеди безбедност.

Како да изберете радар за милиметарски бран?

SR73-F е најновиот радар со краток дострел од 77GHz против судир. Антената го усвојува дизајнот на повеќекратни ресивери и излези 64 цели во исто време, со растојание за откривање од 40 метри, откривање Агол од 120 ° и точност на аголот од 0.5 °. 

Се одликува со мала големина, голем агол, силно антимешање, висока стабилност, лесна интеграција и високи перформанси. 

Може да ја задоволи рапидно растечката побарувачка за безбедносна помош во областа на мала брзина тешка опрема и роботи.


За НаноРадар:

Нанорадар, основана во 2012 година, е специјализирана за развој, производство и продажба на милиметарски бран радар за безбедност, UAV, автомобилски, паметен сообраќај и друга индустриска примена. Нашите производи опфаќа 24GHz, 77GHz, 79GHz фреквентен опсег. Успешно развивме 10+ модели MMW радарски производи. Опсегот на откривање на радарот на Нанорадар опфаќа 30-450 метри. Точноста е до 85% за безбедносниот радар да ги идентификува пешаците. Како водечко производство на рада MMW во Кина, производите на Нанорадар исто така добро прифатени на пазарот во странство како САД, Кореја, Велика Британија и Франција итн.


ПРЕВ: Нанорадар ги поканува партнерите да ни се придружат на CPSE 2019 во Шенжен Кина

СЛЕДНО: Како да заклучите цели 10 + симултано со системот за надзор на радарската камера?