сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

MR72 Радар за избегнување пречки со беспилотни летала со висока прецизност за поддршка на нови сценарија за апликации дефинирани од софтвер

Време: 2021-05-24 Посети: 57

Раствор на нанорадар UAV „1 + N“

Растворот „Нанорадар UAV„ 1 + N “усвојува алтиметар Радар NRA24 и неколку радари за избегнување судир MR72. NRA24 може точно да ја постави надморската височина на дронот за време на лебдењето и летот, со максимално растојание на откривање до 200 метри; MR72 е радар за прецизно спречување на пречки од 77GHz што може да открие пречки во опсег од 90 метри напред, насочувајќи го уредот да постигне прецизно избегнување на препреки, за да се реализира високопрецизно планирање на патеката.


Карактеристики на радарот MR72

* Долго растојание за откривање: до 90 метри
* Силна можност за спречување пречки: не е под влијание на светлината, времето, бучавата во животната средина и електромагнетното мешање од беспилотно летало
* Помала големина: Во споредба со 24GHz радар MMW, тој е помал и има поширока применливост;
* Висока точност на откривање: Во споредба со радарот 24GHz, радарот MGW 77GHz има висока прецизност и подобра можност за идентификување на препреките.


MR72 Клучна спецификација на технологијата

Иновативноста ги тера луѓето да напредуваат и да бидат силни. Со нови технологии, нови барања и нови апликации кои постојано се појавуваат, тоа создава нова иднина во областа на беспилотните летала. По ослободувањето на радарот за избегнување на препреки MR72, тој е многу пофален од клиентите. Иновациите се еден од најважните фактори на развојот на Нанорадар. Со цел да им обезбеди на клиентите подобро искуство со апликацијата, Нанорадар го оптимизира фирмверот на MR72: Клиентите можат пофлексибилно да работат со надградба на фирмверот под постојните хардверски услови, во комбинација со потребите на реалните сценарија за апликација на клиентите, откриваат подобра употреба на радарот за спречување на препреки со авиони.


Поддржете прилагодување на областа за аларм
Различно од постојното разграничување на фиксната област за аларм, клиентите можат да ја прилагодат правоаголната површина на областа за аларм. Кога целта ќе влезе во областа на алармот, таа ќе се прикаже, но нема да се прикаже по напуштањето на областа за аларм. Исто така, ги поддржува клиентите да ја редефинираат областа за аларм во секое време за време на нормалното работење на радарот за поддршка на пофлексибилни апликации.

Поддршката е насочена кон прилагодување на бројот
Клиентите можат флексибилно да го прилагодат бројот на откривање на целите засновани на можностите за обработка и сценаријата за апликации на контролорот на летот и да го постават опсегот на бројот на целите од 0 до 63, за да им помогнат на клиентите да постигнат различни апликации за избегнување судир, избегнување на препреки. Повеќе апликации може да се постигнат со оваа функција во комбинација со прилагодената област за аларм.

Избор на чувствителност за откривање на поддршка
Поддржува два флексибилен избор на чувствителност на откривање: режим на нормална чувствителност и режим на висока чувствителност. Користењето на режимот за висока чувствителност во отворено опкружување го олеснува откривањето на мали предмети како што се жици и мали гранки. Додека се користи режим со мала чувствителност во сложени средини за да се намали проблемот со виртуелни сцени предизвикани од околното опкружување. Режимот на чувствителност може директно да се конфигурира преку команди, со што се решава проблемот на клиентите кои често го менуваат рад-фирмверот.

Оптимизирајте го режимот на сериски приказ

Режимот на прикажување на сериската порта се менува од режим на сектор во режим на целна точка: повеќе излезни информации за целта, како што се информации за агол и информации за брзина. За клиентите е погодно да изберат стратегија за обработка што е посоодветна за нивната примена врз основа на целните информации.

Поддржете ги интегрираните кориснички услуги на клиентите

Обезбедува интегрирана поддршка за радарски дизајн, што може да го поддржи интегрираниот дизајн на радом на клиентите, вклучувајќи избор на материјал, дизајн на школка, дебелина и проценка на проред. Може да поддржува прилагодување на жицата на клиентот, така што комплетниот производ на клиентот ги исполнува барањата за индустриски дизајн.

Нови сценарија за апликации:
* Земјоделство без екипаж
* Инспекција на електрична енергија
* Анкетирање и мапирање
* Инспекција на инфраструктурата за нафта и гас
* Инспекција на автопат и железничка инфраструктура
* Логистика
* Борба против пожар
* Полициско обезбедување

За НаноРадар:
Нанорадар, основана во 2012 година, е специјализирана за развој, производство и продажба на радари со милиметарски бранови за безбедност, беспилотно летало, автомобилска индустрија, паметен сообраќај и друга индустриска примена. Успешно развивме повеќе од 20 радарски модели кои опфаќаат фреквентен опсег од 24GHz, 60GHz, 77GHz, 79GHz. Како водечки производител на радари MMW во Кина, производите на Нанорадар исто така добро прифатени на прекуокеанскиот пазар како САД, Кореја, Велика Британија и Франција итн.

ПРЕВ: [Иновативна апликација] Радарот со милиметарски бран му помага на јаглеродот да ја достигне максималната безбедност на енергетскиот периметар

СЛЕДНО: 77GHz MMW радарско решение „1 + N“ помага во борбата против вирусот корона на возила за дезинфекција без спреј и логистичка дистрибуција на роботика