сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Фокусирајте се да бидете интегрирани: радарот за перцепција на протокот на сообраќај од 80 GHz на Nanoradar му дава на секој клиент извонредно искуство

Време: 2022-06-27 Посети: 75

Нанорадар го објави радарот за перцепција на патот MR76S од 80 GHz во април. Различно од претходната генерација на радари за перцепција покрај патот (како што е добро познат германски бренд X08 радар), тој е поисплатлив. MR76S го тетерави фреквенцискиот опсег од 76-79 GHz што го користи автомобилскиот радар и го користи фреквенцискиот опсег од 80 GHz за да постигне растојание од 300 метри и откривање во реално време на 128 цели.

 

Во исто време, MR76S разви 4-брзинска функција против пречки и 5-брзинска функција за чувствителност за да го реши проблемот со меѓусебните пречки (лажен аларм, скратено растојание за откривање, лажен аларм, итн.) што може да биде предизвикано од инсталирање на повеќе радари со сензори покрај патот на раскрсниците и поддржува 3 режими (професионално издание, издание за брза интеграција, издание на ентузијасти) за да се обезбеди удобност на клиентите во поголема мера. 

слика

MR76S е наменет за различни сценарија на апликации, како што се режимот на холографски пресек, режим на обична раскрсница, режим на дел од патот и режим на паркирање, и длабоко ја оптимизира апликацијата на сцената. Преку функцијата за префрлување режим дефинирана со софтвер, може да реализира повеќе апликации на еден радар и да ги исполни барањата за апликации на различни клиенти.

слика

MR76SТехнички параметар

слика

ПРЕВ: Мост против судир | Технологијата Нанорадар го ослободува радарот за предупредување против судир на активниот мост

СЛЕДНО: Нанорадар ја претставува безбедноста на AIoT во 2021 година Шенжен CPSE