сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Мост против судир | Технологијата Нанорадар го ослободува радарот за предупредување против судир на активниот мост

Време: 2022-06-28 Посети: 101

Во последниве години, со брзиот раст на домашната национална економија, брзо се развиваше внатрешната поморска индустрија, а внатрешниот поморски сообраќај стана многу зафатен. Поради ограничената пловна висина на мостовите во каналот, факторите на животната средина како ноќта и лошото време и човечките фактори на возачите на бродови, често се случуваат несреќи кога бродовите се судираат со мостовите додека пловат. Несреќите од судир сериозно ја загрозуваат безбедноста на мостовите и водните патишта, го нарушуваат нормалниот транспортен ред и носат тешки менаџерски работи на владините оддели, како што се поморските работи и транспортот.

 слика

Зошто бродовите често се судираат со мостови?

lОбласта на пловната вода наеднаш се стесни, а пловидната густина на локалните бродови значително се зголеми;

lПразнината под мостот ја ограничува чистата висина на навигацијата;

lПромената на шемата на проток на каналот ја зголемува тешкотијата на минување на бродовите;

lВо текот на ноќта, знаците на мостот и пропустот не може да се видат јасно, контурите на дупката на мостот не се јасни, а дупката за мостот е избрана по грешка поради погрешното поставување на светлата на столбот на мостот.

Како да се реши проблемот со судири на бродови со мостови?

слика

Интелигентниот систем за предупредување против судир за мостови базиран на радар со милиметарски бранови може однапред да открие бродови на долги растојанија. Преку следење и управување со патеката, тој може проактивно да издава рани предупредувања за различни опасни однесувања на бродови, да ја подобри безбедноста на мостовите и водните патишта и ефикасно да го избегне скршнувањето на бродот до мостот и да предизвика несреќа.

Дежурниот персонал може точно да ги разбере условите за навигација во реално време на водите во областа на мостот и ефикасно да ги води бродовите безбедно да минуваат низ водите на областа на мостот. Во случај на искривување на бродот и суперелевација, VHF, AIS, звучен и светлосен аларм, екран со голем екран, телефонски контакт и други методи за рано предупредување може да се користат за да се извести бродот да преземе мерки за ефективно потсетување на неговото соодветно однесување. Дополнително, системот има и вградени функции како што се репродукција на историски траки на бродот, репродукција на снимање видео и други функции, кои можат ефикасно да спречат појава на опасни судири на бродови со мостови.

слика

Кои се функциите на системот за предупредување против судир на мостот?

слика

Кои се предностите на водниот радар за воздушно истражување?

1656400366466

слика

Каква вредност може да постигне системот за предупредување против судир на мост?

  • Обезбедете безбедносни предупредувања за бродовите што поминуваат во близина на мостот, работете цел ден и без временски услови, без страв од ветер, дожд, магла, магла и прашина.

  • Следете ја патеката на бродовите што минуваат. Ако се случи настан за скршнување, бродот за скршнување може да се предупреди со радио и AIS.

  • Ефикасно намалете ја веројатноста мостот да биде погоден од бродови за време на периодот на работа, продолжете го работниот век на мостот и обезбедете ја безбедноста на мостот.

  • Воспоставувањето на визуелно далечинско следење на мостовите може да го реализира визуелното управување со мостовите објекти, навигацијата и друга безбедност и да го подобри нивото на управување.

слика 

ПРЕВ: 20220520-Иднината дојде: радарот со милиметарски бран помага 5G + обука за паметно возење

СЛЕДНО: Фокусирајте се да бидете интегрирани: радарот за перцепција на протокот на сообраќај од 80 GHz на Nanoradar му дава на секој клиент извонредно искуство