сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

【Алетиметарски мотор】 Нанорадар објавен: МОЕ на интерфејс UAV-висинометар радар со милиметарски бран

Време: 2018-01-09 Посети: 105

Со цел подобро да се задоволат различните потреби на клиентите и подобро да се прилагодат на сложеното опкружување, Nanoradar го објави CAN интерфејсот со милиметарски бран радарски висиметар NRA24, новиот NRA24 поддржува два типа на интерфејси, клиентите можат да изберат пред да купат. Способноста за заштита од пречки, количеството на радарот со протокол CAN е подобра, растојанието за пренос е подалеку.

CРадарски параметри на милиметарски бранови на интерфејс

NRA24 е висински радар за следење на теренот дизајниран за UAV. NRA24 користи фреквентен опсег од 24 GHz ISM за мерење на промените во дистрибуцијата на висината преку пренос на FMCW сигнали. NRA24 се одликува со исклучително висока отпорност на пречки и максимална точност од ± 0.02 m. Лесен дизајн, може да навлезе во магла, чад, прашина. Има карактеристики на мала големина, висок степен на интеграција и чувствително чувство. Може да реализира апликации за сите временски услови, целодневни и на сите терени и широко се користи во UAV / UAS, хеликоптери и воздушни бродови.

Лет во реално време

Прецизно измерете го растојанието

фото шоу на производот

NRA24 сензор може комуникациски мрежен интерфејс да ги следи ISO11898-2 спецификацијата, преносот на податоци постабилен, брзината на комуникација 500Kb / s. Универзален надворешен комуникациски интерфејс за лесна интеграција со домаќин компјутер или други ADAS модули. URAT дизајн компатибилен со интерфејсот, договорот за поддршка на потребите на клиентите. 


МОЕ на предностите на протоколот на алметарскиот протокол:

1. употреба на структура на кратка рамка, ефективниот број на бајти по рамка е 8, веројатноста за пречки е мала

2. далечина на пренос, најоддалечената конзерва 10km, 1Mbps брзина комуникација растојание до 40m

3. користење на две-жица сериска комуникација, грешка за откривање способност, може да работи во висок шум на животната средина

4. Секоја рамка на податоци има проверка на CRC и други мерки за откривање грешки за да се обезбеди висока доверливост на преносот на податоци, погодна за употреба во опкружување со високи пречки


ПРЕВ: Извршен директор на Нанорадар Технологија Zhоу Квентин: 24GHz милиметарски бран радарски сензор услуги со најголема испорака во четири големи целни пазари

СЛЕДНО: Нанорадар алтиметар марширајќи во секторот за генерално воздухопловство во Америка