сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

Активна безбедност | Нанорадар ослободи регионален систем за видео радарски надзор од 450 метри

Време: 2018-08-29 Посети: 80

За подобро решавање на побарувачката на безбедносни апликации за активна заштита и добри перформанси под сурова околина, Нанорадар официјално го објави најновиот радар со долг дострел AI - NSR300WVF

NSR300WVF е регионален систем за предупредување за радијација на радијација Штом целта влезе во заштитната зона, радарот се појавува рано предупредување и точно го лоцира со откривање на целното растојание, агол и брзина. Видеото е интегрирано во системот за преглед на целта за да се утврди дали треба да се алармира

NSR300W усвојува технологија за формирање дигитален зрак (DBF) за да го зголеми својот опсег на откривање до 450 метри и да ја подобри точноста на мерењето, кои обезбедуваат сигурни перформанси за следење на целта. Во меѓувреме, со технологијата на класификација заснована на машинско учење, радарот може да ја реализира интелигентната класификација на целите на упад, вклучувајќи луѓе, автомобили, дрвја и така натаму


Функции на производот:

Заштита од цело време и цел ден

IP66, 7 × 24 часа заштита во реално време при секое време, прилагодлива на лоши временски услови како што се дожд, снег, магла, магла, песок и прашина, итн.

Активно откривање и 3Д-заштита

Радар активен дава рано предупредување за натрапникот, што ќе активира камера да ја следи целта во реално време и да снима информации за аларм, потоа пристап до контролниот центар

Интелигентен и сигурен

Интелигентниот алгоритам му помага на системот ефикасно да филтрира засекување дрвја и инсекти за да ги намали лажните аларми и да ја подобри точноста на откривање

Лесна работа и отворена архитектура и добра компатибилност

Системот има отворена архитектура, која може флексибилно да пристапи до разни безбедносни платформи

Технологија на формирање дигитален зрак (DBF)

Во споредба со традиционалниот радар со една низа, радарот DBF има многу помала моќ на пренос кога ја открива целта на исто растојание. Со други зборови, радарот DBF може да открие цел на подолго растојание отколку на радарот со една низа со иста моќ на пренос

Покривање на радар со повеќе зраци

Технологијата за формирање дигитален зрак ефикасно го зголемува опсегот на откривање радар и ја подобрува точноста на мерењето на аголот, со што може да се постигне точно следење на целта во реално време. Во споредба со аналогната технологија со повеќе зраци, технологијата DBF има подолу предности: ниска цена, лесна за реализација на кој било зрак


Интелигентна технологија на класификација за цел на упад

Една од причините зошто радарите покажаа извонредни предности во безбедносното поле е што радарите имаат одлични способности за откривање на динамички цели. Во исто време, доведува до проблем што дрвата и тревите што се тресат се откриени и од радарот. Овие цели колективно се нарекуваат цели на лажни аларми. Со цел подобро да се разликуваат различните типови на цели и лажните алармни цели, се воведуваат методи на класификација засновани врз машинско учење, како што се SVM и CNN. Овој алгоритам собира голем број податоци и ги обучува моделите на алгоритам. Постигна добар ефект на класификација во практичната примена, што може ефикасно да прави разлика помеѓу луѓето, автомобилите, дрвјата и другите цели.


Типична сцена на апликација

Системот NSR300WVF може да се примени во затворот, електраните, аеродромите, насипите на реките, пристаништата и на други важни места бараат високо ниво на безбедност со цел ден, цело време и активна заштита на безбедноста.

Нанорадар треба да ги спроведе активностите за бесплатно искуство, ве молиме контактирајте ја службата за клиенти за апликација доколку сте заинтересирани за

За Нанорадар :

Хунан Нанорадар наука и технологија копродукции, Ltd е основана во 18 јануари 2012 година, насочена кон интелигентни сензори MMW и радарски серии за развој, производство и продажба на производи.

Нанорадар главно маркетинг на беспилотни летала, безбедност од висок степен, интелигентен транспорт, автомобилска безбедност, возење без екипаж и други полиња, со производи што опфаќаат радари 24GHz, 60GHz, 77GHz. Брзиот развој на компанијата во последниве години, Нанорадар освои широк спектар на групи клиенти во безбедноста, транспортот, авионите и другите индустрии.


ПРЕВ: Нанорадар алтиметар марширајќи во секторот за генерално воздухопловство во Америка

СЛЕДНО: Што е радарски систем за видео надзор?