сите категории
EN

Вести

Дома>За нас>Вести

77GHz MMW радарско решение „1 + N“ помага во борбата против вирусот корона на возила за дезинфекција без спреј и логистичка дистрибуција на роботика

Време: 2020-02-28 Посети: 191

Кое е радиското решение „77 + N“ од 1GHz MMW?

Радарското решение „77 + N“ на нанорадар 1GHz MMW прифаќа радар со среден / долг дострел монтиран напред и неколку радари со краток опсег од двете страни и одзади, за да реализира функции на системот ADAS со ниска брзина: FCW, RCW, AEB, BSD / LCA итн. 

Кои радари се вклучени во радарско решение „77 + N“ од 1GHz MMW?

77GHz MMW Радарски карактеристики на решение: 1 + N

Со комбинација на радари од среден опсег и краток опсег од 77GHz MMW од Нанорадар, возилата можат да ги реализираат функциите како FCW, RCW, BSD, LCA итн. Радарските сензори прецизно откриваат подвижни и статички предмети во слепите области и го активираат системот за предупредување за избегнување судир за да ги потсетат возачите / операторите. Радарите може да се конфигурираат врз основа на различни типови возила, различни зони на аларм и растојанија на предупредување. Со интеграција со аудио и визуелна камера, системот за безбедност при возење секогаш може да ги заврши работите пред несреќи.

Препорачана апликација:

Возило за дистрибуција на логистика без екипаж :За време на епидемијата на вирусот корона, обичните луѓе не можат да влезат во опасната област, а пренесувањето на материјалот од безбедната област во опасната област е итен проблем што треба да се реши. Покрај тоа, обемот на работа на персоналот во опасната област е огромен, а транспортните материјали ќе трошат повеќе време и енергија. Беспилотно возило за логистичка дистрибуција може брзо да пренесува материјали, да ја подобрува ефикасноста на транспортот и да го намали ризикот од инфекција на медицинските лица и персоналот.

Беспилотно возило за прскање за дезинфекцијаБеспилотно возило за прскање може да се насочи повеќе на голема површина на дезинфекција на земја / воздух, погодна за болници, училишта, заедници, станици за спречување епидемија, фабрики, фарми, деловни кругови, логистика за складирање, паркови и други места.

За НаноРадар:

Нанорадар, основана во 2012 година, е специјализирана за развој, производство и продажба на радари со милиметарски бранови за безбедност, беспилотно летало, автомобилска индустрија, паметен сообраќај и друга индустриска примена. Успешно развивме повеќе од 20 радарски модели кои опфаќаат фреквентен опсег од 24GHz, 60GHz, 77GHz, 79GHz. Како водечки производител на радари MMW во Кина, производите на Нанорадар исто така добро прифатени на прекуокеанскиот пазар како САД, Кореја, Велика Британија и Франција итн.


ПРЕВ: MR72 Радар за избегнување пречки со беспилотни летала со висока прецизност за поддршка на нови сценарија за апликации дефинирани од софтвер

СЛЕДНО: Нанорадар и Инфинеон стануваат стратешки партнери