сите категории
EN

Производи

SR60 периметарски радарски систем

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

SR60 е радарски сензор со краток дострел ISM со опсег од 60 GHz, развиен од Hunan Nanoradar Science andT echnology Co., Ltd., кој е насочен кон откривање на упад во периметар/област. RS60 користи повеќе антени за пренос и примање микробранови за да ги идентификува објектите што се движат. Има максимален опсег на откривање од 60 метри, опремен со мала големина, висока чувствителност, мала тежина, отворен за интеграција. Во рамките на неговата покриеност за откривање, секоја цел на упад автоматски ќе се открие и следи. Радарот може да даде цел агол, растојание и траекторија на цел на упад.

Серија :

60GHz MMW радар

Апликација:

Мерење на опсег и анти-судир за железнички возила measurement Мерење на опсег и анти-судир за роботи measurement Мерење на опсег и анти-судир за беспилотни летала 、 Мерење на опсег и анти-судир за машини 、 Интелигентен радарски систем за контрола на осветлување ange Опсег- мерење и анти-судир за хидролошки мониторинг бродови 、 Радарски видео систем за фузија Периметарска заштита за станбена вила, железнички станици, магацин и клучни објекти

карактеристики:

Со работна фреквенција од 60GHz опсег за откривање на подвижни цели

Точно измерете го растојанието и брзината на движечките цели

Компактна структура и мала големина (63 * 71mm)

Ниска потрошувачка на енергија (0.5 W)

Режим на модулација на FMCW

спецификации

 

ПАРАМЕТЕР

УСЛОВИ

MIN

TYP

MAX

ЕДИНИЦИ

Карактеристики на системот

Пренесувајте фреквенција


60.5


61.5

GHz

Излезна моќност (EIRP)D21dBm


dBm

Тип на модулација


FMCW


Стапка на ажурирање


15

Hz

Комуникациски интерфејс


TTL & CAN


Карактеристики на растојание / брзина

Опсег на растојание

1dBsm (Movingtarget)


≥60м@± 50 °


m

Опсег на брзина


-25


25

m / s

Карактеристики на антената

Ширина на зракот / TX

Хоризонтална (-6dB)

-42


42

deg

Кота (-6dB)

-11


11

deg

Други карактеристики

напон на напојување


5

12

32

DC

Тежина80


g

Димензии на преглед


63 * 71mm

mm

 


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Интелигентен систем за безбедност со фузија со периметар со повеќе сензори-SP150VF

СЛЕДНО: Периметарски радарски видео систем NSR100VF