сите категории
EN

Производи

Радар за детекција на движење SP15 и светло за луѓе и автомобил и улица

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

SP15 is a K-band millimetre wave radar sensor system that uses a highly complex FMCW modulation mode to detect the distance and speed of moving targets with high range and speed accuracy.The SP15 uses one transmitting antenna and two receiving antennas, with separate transmitting and receiving antennas and a high degree of isolation in the radar transmitting and receiving links. The Taylor algorithm is used to synthesise the antenna directional map with a low sub-flap, which has a sub-flap rejection ratio better than -15 dB, making the SP15 less susceptible to interference from moving targets on the ground, improving the detection performance of the radar, determining the movement of objects within the coverage area and giving the corresponding electrical signal.

Серија :

24GHz MMW радар

Апликација:

Мерење опсег и заштита од судири за железнички возила/роботи/UAVs Мерење опсег и заштита од судири за механички интелигентен систем за контрола на осветлувањето на радарот Мерење опсег и заштита од судири за бродови за хидролошки мониторингРадар и видео фузија за аларм систем за откривање на движење на луѓе на дом и за откривање на движење на луѓе во домот и контрола Индуктивен автоматски прекинувач

карактеристики:

Со работна фреквенција од 24GHz опсег за откривање на подвижни цели

Точно измерете го растојанието и брзината на движечките цели

Компактна структура и мала големина (35×30×1.2мм)

Ниска потрошувачка на енергија (0.5 W)

Режим на модулација на FMCW

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Карактеристики на системот
Фреквенција на пренесување
24
24.2GHz
Излезна моќност (EIRP)

20
dBm
Тип на модулација
FMCW
Стапка на ажурирање
5Hz
Комуникациски интерфејс
I2C/RS485/CAN/UART/TTL
Карактеристики на растојание / брзина
Опсег на растојание@ 0 dBsm0.1
20m
Опсег на брзина
0.5
6m / s
Карактеристики на антената
Ширина на зракот / TXХоризонтална (-6dB)
97
deg
Кота (-6dB)
44
deg
Други карактеристики
напон на напојување

5
DC
Тежина

4
g
Димензии на преглед
35 × 30 × 1.2 (LxWxH)mm


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Никој

СЛЕДНО: Индустриски радар SR60