сите категории
EN

Производи

AEB / ACC Радар MR76

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

MR76 is a compact 77GHz front anti-collision radar developed by Hunan Nanoradar Science and Technology Co., Ltd. It can accurately remind drivers of obstacles in front of commercial vehicles by transmitting two-beam fan-shaped microwaves to the front, detecting the reflection of microwaves, judging whether there are obstacles in front, and feedback the relative distance between obstacles and radar.This product adopts double beam design, 0.2~170m measurement distance, small size, high sensitivity, stable performance, light weight, easy to integrate, product performance has been recognized by many partners.

Серија :

77GHz MMW радар

Апликација:

Front Collision Warning (FCW), Autonomous Emergency Braking (AEB)

карактеристики:

Работете во опсегот 77GHz за откривање на подвижни предмети

Compact size (140x70x35mm)

Прецизно измерете ја насоката, опсегот, брзината и аголот на целите што се движат

Класа на заштита IP67

Hige detection rate

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ

Системски характики

Фреквенција на пренесување
76
77GHz
Излезна моќност (EIRP)прилагодлив
29.8
dBm
Време на циклус

60
ms
Потрошувачка на енергија@ 12V DC 251.52.54W
Комуникациски интерфејс
CAN
Характики за откривање на далечина
Опсег на растојаниевозила0.2170
m
Характики за откривање на брзина
Опсег на брзина
-200
+ 300км / ч
Точност на брзината

± 0.5
км / ч
Резолуција на растојание

0.82
m
Antenna Charactics
Ширина на зракот / TXХоризонтална (-6dB)
90
deg
издигнување (-6dB)
14
deg
Други практики
напон на напојување
61232DC
Класа за заштита
IP67


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: 24GHz радар за избегнување на прегледот CAR28

СЛЕДНО: Никој