сите категории
EN

Производи

77GHz радар за избегнување судир Радар SR73

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

SR73 is a compact 77GHz front/rear collision avoidance radar sensor. It can accurately remind drivers of obstacles 360°around of heavy equipment by transmitting two-beam fan-shaped microwaves and detecting the reflection of microwaves, judging whether there are obstacles and feedback the relative distance between obstacles and radar.This sensor output object distance, speed, angle, etc. information by CAN interface, 0.2~40m distance range, small size, high sensitivity, stable performance, light weight, easy to integrate. It is suitable to work at harsh environment day and night.

Серија :

77GHz MMW радар

Апликација:

Collision avoidance, Obstacle detection,  rear view camera system

карактеристики:

Work in 77GHz Band for the detection of moving and stationary objects

Компактна големина (58x96x24mm)

Точно откривање на положбата, растојанието и брзината на предметите

Класа на заштита IP66 за надворешна употреба

Висока стапка на откривање

CE сертификација

спецификации
ПАРАМЕТЕРУСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Карактеристики на системот
Фреквенција на пренесување
76
77GHz
Излезна моќност (EIRP)прилагодлив
29.8
dBm
Стапка на ажурирање

33
ms
Потрошувачка на енергија@ 12V DC 25
2.5
W
Комуникациски интерфејс
МОANЕ 500 кбити / секунди
Характики за откривање на далечина
Опсег на растојаниевозила0.2
40m
Характики за откривање на брзина
Опсег на брзина
-60
60км / ч
Точност на брзината

0.3
m / s
Практичност за откривање на повеќе цели
Истовремено откривање цели

64
компјутери
Характики на антената
Ширина на зракот / TXХоризонтална (-6dB)
112
deg
издигнување (-6dB)
14
deg
Други практики
напон на напојување
61232DC
Класа за заштита
IP66


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: BSD радар CAR28T

СЛЕДНО: 24GHz радар за избегнување на прегледот CAR28