сите категории
EN

Производи

24GHz радар за избегнување на прегледот CAR28

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

CAR28F е милиметарски брановиден радар на возило со 24 Ghz (радар со краток домет) со одлични перформанси во индустријата за избегнување судир на тешка опрема. Тоа се информации за излезниот објект од растојанието, брзината, аголот итн. преку CAN интерфејсот. Микробрановиот радарски сензор работи со пренос на електромагнетна енергија со мала моќност, секоја енергија што удира во објект рефлектира одредена количина од оваа енергија назад кон радарскиот сензор. Затоа е погодно да се работи во суровата средина дење и ноќе.

Серија :

24GHz MMW радар

Апликација:

Избегнување судир, Откривање пречки, фузија на повеќе сензори

карактеристики:

Работете во опсег од 24 GHz за откривање на подвижни и неподвижни предмети

Компактна големина (96x58x24mm)

Точно откривање на положбата, растојанието и брзината на предметите

Класа на заштита IP66 за надворешна употреба

Може да открие 8 цели истовремено

Висока стапка на откривање

спецификации

ПАРАМЕТЕР

УСЛОВИMINTYPMAXЕДИНИЦИ
Карактеристики на системот
Фреквенција на пренесување
24
24.2GHz
Излезна моќност (EIRP)

прилагодлив


20
dBm
Ажурирање стапка

20
Hz
Потрошувачка на енергија@ 12V DC 251.51.651.8W
Комуникациски интерфејс
МОANЕ 500 кбити / секунди
Характики за откривање на далечина
Опсег на растојаниевозила0.1
30m
Далечен опсегчовековите0.1
20m
Характики за откривање на брзина
Опсег на брзина
-60
60км / ч
Точност на брзината

0.24
m / s
Практичност за откривање на повеќе цели
Истовремено откривање цели

8
компјутери
Карактеристики на антената
Ширина на зракот / TXазимут (-6dB)
56
deg
издигнување (-6dB)
40
deg
Други практики
напон на напојување
61232DC
Класа за заштита
IP66


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: 77GHz радар за избегнување судир Радар SR73

СЛЕДНО: AEB / ACC Радар MR76