сите категории
EN

Производи

Новаски рачен интегриран детектор и заглавувач SC-SJ1000M

Движење на целта Забрза Растојание Лидерство Азимут

SC-SJ1000M интегрира откривање, контрамерки, дисплеј и контрола и напојување сите во едно. Тој го реши проблемот пронајден во традиционалните преносливи џемери кои се потпираат само на голи очи во потрага по беспилотни летала со висока стапка на промашување. Уредот е со мала големина, мала тежина и има добра подвижност, што е погодна за задачи за заштита на мала надморска височина за важни состаноци, големи настани и дневни патроли на фиксни места итн. Може да се поврзе со Novasky Anti-drone Defense Системски команден терминал и интегрирана командна платформа преку безжична мрежа на повеќе нивоа и комбинирана со друга опрема AUDS, за интелигенција на фузијата на информации и обединување на управувањето со платформата. Во овој случај, сите ресурси може да се искористат максимално за да се изгради нов тип на надзорна мрежа за беспилотни летала.

Серија :

Дрон Џемер

Апликација:

Задачи за заштита на мала надморска височина за важни состаноци, големи настани и дневни патроли на фиксни места итн.

карактеристики:

Програмабилен: Закочувач дефиниран со софтвер, кој може да ги приспособи фреквенцијата на пречки и пропусниот опсег според фреквенцискиот опсег на мејнстрим пазарните беспилотни летала.

Пасивна детекција и контрола на насочување: Усвојува радио детекција што може да ги открие главните дронови од 2.4 GHz и 5.8 GHz на пазарот. Дизајнот на антената со насочени пречки има силна директива и долго растојание на пречки.

Пренослив и лесен за употреба: Производот прифаќа лесни материјали и лесен за носење; Дизајн за стартување со едно копче, едноставна работа, лесно достапна.

Наоѓање и предупредување за целна насока: Откако ќе ја идентификува целта на дронот, уредот може да дава звучно и светлосно предупредување и може да го прикаже моделот на дронот, ориентацијата, референтното растојание и други информации на LED екранот.

Управување со платформа: Врз основа на новата генерација на информатичката технологија IoT, позицијата на координатите на предната опрема, ориентацијата на ставот и евиденциите на настани се известуваат до платформата за управување и контрола на задниот дел во реално време, остварувајќи панорамски приказ на ситуацијата . Може да се прошири за да се изгради флексибилен безбедносен систем на мала надморска височина.

спецификации
ОткривањефреквенцијаБенд2.4GHz,5.8GHz
ЗаглавувањефреквенцијаБенднастандарднофреквенцијабендовипокривање на900MHz,1.5GHz,2.4GHz 5.8GHz.
нафреквенцијабендможеbeдефинираниbyсофтвер,
секојафреквенцијабендможеработиorзатвориисклучувањенезависно
ЕфективниОткривањеРастојание≥1.5 км
ЕфективниМешањеРастојание≥1 км(0.1 Wзрачењеизвор)
Пречки-сигналСооднос на10: 01
Времетраење
димензија<500mm*300mm*100mm
Тежина≤3.5 кг (батеријавклучени)


Контактирајте нѐ

ПРЕВ: Никој

СЛЕДНО: Novasky RF скенер -SC-S3000/S5000